Hasi: "Nu bevestiging brengen op verplaatsing"

Besnik Hasi zag zijn ploeg heel sterk reageren na de nederlaag op Club Brugge. Tegen KV Kortrijk werd het goede spel ditmaal beloond met een zege. Donderdag trekken Hasi en co naar de Ghelamco Arena voor de topper en eerder deze week was Hein Vanhaezebrouck nog lovend over Anderlecht. 


"Typisch", aldus Hasi bij Het Nieuwsblad. "Als Hein tegen Anderlecht speelt, zijn we altijd de beste ploeg ter wereld. Het is een erg moeilijke verplaatsing, want AA Gent is de voorbije weken gegroeid met onder meer Moses en Pedersen. Het eerste kwartier zal cruciaal worden, want ze zullen met veel enthousiasme beginnen, ondanks die klop die ze te verwerken kregen tegen Brugge. Ze verdienden toen te winnen."


"Maar we gaan niet puur verdedigen, we gaan zeker ook aanvallen. En ook wij zijn gegroeid. Met Defour, Praet en Tielemans draait het steeds beter op het middenveld en achteraan hebben we met Mbemba meer stabiliteit. Maar Hasi zag nog meer redenen tot optimisme. Met Mbemba erbij hebben we meer stabiliteit achteraan en kunnen we ook hoger opschuiven. Hij laat de ploeg toe om hoger te gaan spelen. Maar ik zag tegen Kortrijk ook weer de oude Najar. En Mitro die heeft serieuze stappen gezet. Als we die drie punten hadden gekregen die we verdienden tegen Club, dan hadden we er heel goed voor gestaan." 


"We hebben al heel moeilijke verplaatsingen achter de rug, vooral die op Standard was de slechtste. Op Brugge hebben we daar heel positief op gereageerd en ons voetbal teruggevonden en daarop thuis bevestigd tegen Kortrijk. Nu moeten we bevestiging brengen op verplaatsing."

VoetbalBelgië

hasi gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...