Hasi: "Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld"

Zoals gedacht en geschreven: Anderlecht staat op zijn achterste poten omdat Silvio Proto wordt opgeroepen door de Reviewcommissie. Niet de fout, wel de willekeur van de instantie wordt door Besnik Hasi fel op de korrel genomen.Hasi was duidelijk in zijn wiek geschoten door de beslissing om Proto op te roepen. "Het is bizar, er zit geen lijn in. Ik zag de voorbije maanden veel fases, ik ga geen namen noemen, waarbij er niemand werd opgeroepen. En nu gebeurt het wel. Daar kan ik met mijn verstand niet bij", aldus Hasi.
"Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld. Ik zag veel gelijkaardige tackles die niet beoordeeld werden. Ik zie wat ik zie. Als je het op één match doet, moet je het op alle matchen bestraffen."
Dat Anderlecht zich benadeeld voelt, mag duidelijk zijn. Al betwisten ze niet dat Proto rood had moeten krijgen. "Maar het was goal. We spelen geen basket hé. Daar krijg je een goal plus nog eentje extra. Daarbij, Proto wou niemand blesseren. Chevalier speelde gisteren ook gewoon hé."Maar een schorsing zullen ze wellicht niet ontlopen. Al zullen ze bij Anderlecht deze keer niet gedwee meegaan in de beslissing. "Of ik ga vragen om in beroep te gaan? Sûr et certain! Ik blijf het zeggen: dit is pure willekeur."
Dat Davy Roef wordt klaargestoomd na zijn hamstringblessure. "Davy heeft de individuele training met de keeperstrainer hervat. Volgende week moet hij normaal gezien aanpikken", zei Hasi nog.Voetbalkrant

hasi proto

Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk

Meer nieuws...