Hasi: "Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld"

Zoals gedacht en geschreven: Anderlecht staat op zijn achterste poten omdat Silvio Proto wordt opgeroepen door de Reviewcommissie. Niet de fout, wel de willekeur van de instantie wordt door Besnik Hasi fel op de korrel genomen.Hasi was duidelijk in zijn wiek geschoten door de beslissing om Proto op te roepen. "Het is bizar, er zit geen lijn in. Ik zag de voorbije maanden veel fases, ik ga geen namen noemen, waarbij er niemand werd opgeroepen. En nu gebeurt het wel. Daar kan ik met mijn verstand niet bij", aldus Hasi.
"Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld. Ik zag veel gelijkaardige tackles die niet beoordeeld werden. Ik zie wat ik zie. Als je het op n match doet, moet je het op alle matchen bestraffen."
Dat Anderlecht zich benadeeld voelt, mag duidelijk zijn. Al betwisten ze niet dat Proto rood had moeten krijgen. "Maar het was goal. We spelen geen basket h. Daar krijg je een goal plus nog eentje extra. Daarbij, Proto wou niemand blesseren. Chevalier speelde gisteren ook gewoon h."Maar een schorsing zullen ze wellicht niet ontlopen. Al zullen ze bij Anderlecht deze keer niet gedwee meegaan in de beslissing. "Of ik ga vragen om in beroep te gaan? Sr et certain! Ik blijf het zeggen: dit is pure willekeur."
Dat Davy Roef wordt klaargestoomd na zijn hamstringblessure. "Davy heeft de individuele training met de keeperstrainer hervat. Volgende week moet hij normaal gezien aanpikken", zei Hasi nog.Voetbalkrant

hasi proto

Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"

Meer nieuws...