Hasi: "Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld"

Zoals gedacht en geschreven: Anderlecht staat op zijn achterste poten omdat Silvio Proto wordt opgeroepen door de Reviewcommissie. Niet de fout, wel de willekeur van de instantie wordt door Besnik Hasi fel op de korrel genomen.Hasi was duidelijk in zijn wiek geschoten door de beslissing om Proto op te roepen. "Het is bizar, er zit geen lijn in. Ik zag de voorbije maanden veel fases, ik ga geen namen noemen, waarbij er niemand werd opgeroepen. En nu gebeurt het wel. Daar kan ik met mijn verstand niet bij", aldus Hasi.
"Anderlecht wordt niet op dezelfde manier behandeld. Ik zag veel gelijkaardige tackles die niet beoordeeld werden. Ik zie wat ik zie. Als je het op één match doet, moet je het op alle matchen bestraffen."
Dat Anderlecht zich benadeeld voelt, mag duidelijk zijn. Al betwisten ze niet dat Proto rood had moeten krijgen. "Maar het was goal. We spelen geen basket hé. Daar krijg je een goal plus nog eentje extra. Daarbij, Proto wou niemand blesseren. Chevalier speelde gisteren ook gewoon hé."Maar een schorsing zullen ze wellicht niet ontlopen. Al zullen ze bij Anderlecht deze keer niet gedwee meegaan in de beslissing. "Of ik ga vragen om in beroep te gaan? Sûr et certain! Ik blijf het zeggen: dit is pure willekeur."
Dat Davy Roef wordt klaargestoomd na zijn hamstringblessure. "Davy heeft de individuele training met de keeperstrainer hervat. Volgende week moet hij normaal gezien aanpikken", zei Hasi nog.Voetbalkrant

hasi proto

RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen
Beerlandt (Besix): "Ikzelf, noch een groep rond mij zal een bod uitbrengen"
Champions League brengt Anderlecht meer dan 20 miljoen euro op

Meer nieuws...