Gretig Anderlecht pakt vlotte zege

Anderlecht herpakte zich na een nul op zes met een knappe zege tegen Kortrijk. Dirigent met dienst was Olivier Deschacht die tekende voor de twee eerste treffers van zijn ploeg.

Anderlecht verloor twee keer op rij en moest dus vol aan de bak. Kortrijk hield even gelijke tred, maar dan was het éénrichtingsvoetbal. Mitrovic haalde in het eerste kwartier vier keer de trekker over, maar vond telkens Henkinet op zijn weg. De doelman van Kortrijk was even later kansloos op een mooie kopbal van Deschacht. De verdediger van de thuisploeg door het dolle heen, maar even later werd het nog mooier voor hem. Op hoekschop kopte hij zijn tweede van de avond binnen. Kortrijk was nergens, maar kwam toch terug in de wedstrijd. Eerst redde Proto nog knap twee pogingen van Matton, maar even later misrekende de doelman van Anderlecht zich. Hij kwam onnodig uit en pakte zo naast de bal die Chevalier naast hem in doel deponeerde. Anderlecht even van slag, maar een geniale flits van Tielemans later was het verschil tussen beide ploegen met de rust in zicht weer twee goals. Een heerlijke krul buiten het bereik van Henkinet zorgde voor de 3-1 halfweg.

De kansen die er vorige week tegen Club niet ingingen, waren nu wel raak. Na een kwartier in de tweede helft zagen de thuissupporters nog twee goals. Eerst scoorde Mitrovic op aangeven van Najar. Even later kapte en schoot de Hondurees zelf succesvol op doel. Meteen was de wedstrijd helemaal afgelopen. Hasi gunde Defour en Mitrovic nog wat extra rust met het oog op de midweekspeeldag. Na de afknapper in Brugge lanceerde Anderlecht zichzelf opnieuw in de titelrace.

Goals: 17' Deschacht (1-0), 24' Deschacht (2-0), 35' Chevalier (2-1), 43' Tielemans (3-1), 51' Mitrovic (4-1), 62' Najar (5-1)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre (62' Conté), Acheampong, Tielemans, Praet, Defour (78' Dendoncker), Najar, Mitrovic (83' Kabasele)
Kortrijk: Henkinet, Ulens (68' Mulemo), Tomasevic, Chanot, Capon, Matton, Pavlovic (46' Klaasen), De Mets, Marusic, Santini, Chevalier (53' Van Eenoo
Gele kaart: 36' Marusic
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Sporza

kortrijk jupilerproleague playoffs

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...