Beloften winnen met 3-2 van Zulte-Waregem

De beloften van RSC Anderlecht namen het op maandag 20 april 2015 op tegen SV Zulte Waregem in het Sporttechnisch Centrum van Tubize. Paars-Wit haalde het met 3-2 in een wedstrijd waarin ook Idrissa Sylla zijn wederoptreden vierde, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg. De Guinese spits vond ook al snel de weg naar de netten… Al na amper vijf minuten voetballen stond de 1-0 al op het bord dankzij een kopbaldoelpunt van Idrissa Sylla. Alexis Scholl zette voor en de aanvaller wist de goalie van SVZW te lobben. De wedstrijd ging goed over en weer, maar kansen waren zeldzaam. Na een dik halfuur hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Nick Marchoul profiteerde optimaal toen het leer niet door de Brusselse verdediging kon worden weggewerkt. 1-1 was meteen ook de score bij de rust. Na de rust werd Idrissa Sylla vervangen door Bouba Diallo. Sporting nam al snel opnieuw de voorsprong via een mooi afstandsschot van Dodi Lukebakio-Ngandoli. Het antwoord van Essevee volgde op het uur, maar het schot van Cédric Makekula verdween rakelings naast. Luttele minuten later werd een kopbal van Anthony D’Alberto op de doellijn nog afgeblokt door de bezoekende doelman. 
Tien minuten voor affluiten wist Daniel Tshiani te profiteren van een aarzeling in de Brusselse verdediging : 2-2. Sporting wou echter absoluut de zege en zette druk naar voor : Samuel Bastien trof het doelhout en Aaron Leya Iseka kreeg ook de rebound niet tegen de netten. Toch slaagde Paars-Wt er in extremis nog in om de drie punten thuis te houden. Het was de ingevallen Alper Ademoglu die in de toegevoegde tijd de 3-2 wist te scoren na een knappe collectieve actie. 


RSCA : D’Alberto E., D’Alberto A. (76’ Denayer), Faes, Matthys, Scholl, Bastien, Lukebakio-Ngandoli (76’ Ademoglu), Tarfi, Sylla (46’ Diallo), Leya Iseka & Kawaya 


Goals : 5’ Idrissa Sylla (1-0), 37’ Nick Marchoul (1-1), 47’ Dodi Lukebakio-Ngandoli (2-1), 81’ Daniel Tshiani (2-2), 90’ Alper Ademoglu (3-2)

RSCA.be

beloften zulte

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...