Club Brugge kruipt door heel klein gaatje tegen Anderlecht

De krachtmeting tussen Club Brugge en Anderlecht is in het voordeel van Club uitgedraaid. Met goals van Obbi Oulare en Ruud Vormer wiste Club de 0-1 van Aleksandar Mitrovic uit. Club neemt de leiding in POI opnieuw over van AA Gent. "Anderlecht is ons vergeten af te maken", vatte Michel Preud'homme de wedstrijd in één zin samen.

De eerste helft leverde veel strijd en tempo. De kansen waren in het eerste halfuur vooral voor de bezoekers, Praet en Najar liet de beste mogelijkheden onbenut. Op het moment dat de match wat op slot zat, hielp Mitrovic ze over een dood moment heen. De Serviër tikte een assist van Praet met een hakje richting doel, de enkel van Simons deed de rest. Club kon geen vuist maken en ontsnapte even later aan de 0-2 toen een kopbal van Mitrovic net naast ging.

Pas na de rust wekte de thuisploeg de indruk de fakkel te kunnen overnemen. Een knal van Vazquez noopte Proto tot een nuttige parade. Anderlecht maakte de borst nat en met een vrije trap van Mitrovic, met het nodige geluk afgeweerd, drukte het even snel weer zijn stempel op het gebeuren. Scheids Verbist weigerde het spel echter mee te spelen. Acheampong zag zich een penalty door de neus geboord na een duidelijke overtreding van De fauw en 2 minuten later werd een goal van Najar onterecht afgevlagd wegens "offside". Toen Ryan de bal knullig in de voet trapte van Praet, leek de 0-2 nog maar eens in de maak. Maar het schot van de Gouden Schoen verdween naast een lege kooi. Het Club-spel zat vol afval en toch zat er nog venijn in de Brugse bek. De inbreng van Obbi Oulare een dikke 20 minuten voor tijd betekende de ommekeer. De spits kopte na een mooie inspanning een zelf afgedwongen corner binnen, waardoor de vlam plots in de pan sloeg. Anderlecht wist zich geen raad met het herwonnen enthousiasme van Club. Vijf minuten voor tijd verraste Vazquez de hele Anderlecht-defensie met een snel genomen vrije trap tot bij de vrijlopende Vormer. De Nederlander liet de kans niet liggen en gaf Proto het nakijken, 2-1.

Goals: 26' Mitrovic (0-1), 74' Oularé (1-1), 86' Vormer (2-1)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Mechele, Simons, De Fauw, Izquierdo (67' Oularé), Vormer, Vazquez, Claudemir, Refaelov (81' Dierckx), De Sutter
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre (87' Cyriac), Acheampong, Defour, Praet (79' Dendoncker), Tielemans (87' Leya Iseka), Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 6' Vanden Borre
Scheidsrechter: Johan Verbist
Toeschouwers: 29.000

Sporza

brugge playoffs jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...