Super League Vrouwenvoetbal ziet het levenslicht

De beste Belgische vrouwenploegen strijden vanaf volgend seizoen (2015-2016) tegen elkaar in de Super League Vrouwenvoetbal.Enkele maanden geleden werd beslist de Women's BeNe League, de Belgisch-Nederlandse competitie voor het vrouwenvoetbal, stop te zetten vanaf het seizoen 2015-2016. In overleg met de clubs ging de KBVB op zoek naar de meest geschikte formule om een Belgische competitie op het hoogste niveau op te zetten, wat uitmondde in de Super League VrouwenvoetbalAcht clubs zullen vanaf volgend seizoen deelnemen aan de nieuwe competitie. "Deze acht ploegen zullen hiertoe moeten beantwoorden aan de licentievoorwaarden die betrekking hebben op het sportieve en de infrastructuur", meldt de bond. 


Het kampioenschap zal in twee delen worden georganiseerd, te beginnen met de klassieke fase waarin de acht ploegen elkaar bekampen in heen- en terugwedstrijden. Na afloop van deze klassieke fase, spelen de vier beste ploegen play-off 1 in heen- en terugwedstrijden. Play-off 2 volgt exact hetzelfde stramien als play-off 1, en zal worden betwist door de andere vier ploegen. Voor aanvang van play-off 1 en 2 zullen de punten worden gehalveerd. De definitieve rangschikking zal gekend zijn na de zes speeldagen. 


Er zal slechts een enkele daler zijn, op voorwaarde dat de club die op de eerste plaats eindigt in 1ste nationale afdeling (de afdeling net onder de Super League Vrouwenvoetbal) haar licentie verkrijgt. De clubs uit de Super League Vrouwenvoetbal krijgen de keuze om op vrijdagavond of zaterdagnamiddag te spelen. Dit seizoen verdedigen zes teams de Belgische kleuren in de BeNe League: Standard (dat het klassement aanvoert), Lierse, Anderlecht, KAA Gent, Club Brugge en OH Leuven.

Jupilerproleague.be

dames rsca

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...