Super League Vrouwenvoetbal ziet het levenslicht

De beste Belgische vrouwenploegen strijden vanaf volgend seizoen (2015-2016) tegen elkaar in de Super League Vrouwenvoetbal.Enkele maanden geleden werd beslist de Women's BeNe League, de Belgisch-Nederlandse competitie voor het vrouwenvoetbal, stop te zetten vanaf het seizoen 2015-2016. In overleg met de clubs ging de KBVB op zoek naar de meest geschikte formule om een Belgische competitie op het hoogste niveau op te zetten, wat uitmondde in de Super League VrouwenvoetbalAcht clubs zullen vanaf volgend seizoen deelnemen aan de nieuwe competitie. "Deze acht ploegen zullen hiertoe moeten beantwoorden aan de licentievoorwaarden die betrekking hebben op het sportieve en de infrastructuur", meldt de bond. 


Het kampioenschap zal in twee delen worden georganiseerd, te beginnen met de klassieke fase waarin de acht ploegen elkaar bekampen in heen- en terugwedstrijden. Na afloop van deze klassieke fase, spelen de vier beste ploegen play-off 1 in heen- en terugwedstrijden. Play-off 2 volgt exact hetzelfde stramien als play-off 1, en zal worden betwist door de andere vier ploegen. Voor aanvang van play-off 1 en 2 zullen de punten worden gehalveerd. De definitieve rangschikking zal gekend zijn na de zes speeldagen. 


Er zal slechts een enkele daler zijn, op voorwaarde dat de club die op de eerste plaats eindigt in 1ste nationale afdeling (de afdeling net onder de Super League Vrouwenvoetbal) haar licentie verkrijgt. De clubs uit de Super League Vrouwenvoetbal krijgen de keuze om op vrijdagavond of zaterdagnamiddag te spelen. Dit seizoen verdedigen zes teams de Belgische kleuren in de BeNe League: Standard (dat het klassement aanvoert), Lierse, Anderlecht, KAA Gent, Club Brugge en OH Leuven.

Jupilerproleague.be

dames rsca

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...