Van Holsbeeck: "Ambitie blijft de Youth League winnen"

Herman Van Holsbeeck was samen met voorzitter Roger Vanden Stock naar Zwiterland gevlogen voor U19. Ondanks het verlies was hij niet ontgoocheld over de prestaties van de jonkies.


"De spelers zijn ontgoocheld, maar mogen ook fier zijn op het parcours dat ze hebben afgelegd. We speelden met heel veel jonge spelers. Ze hebben laten zien dat ze hun voet kunnen zetten naast een goed team als Sjachtjor. Het resultaat werd beïnvloed door details. Twee keer dom balverlies bij een 1-0-voorsprong wordt op dit niveau afgestraft. We moeten de ambities blijven hebben om de Youth League een keer te winnen. Vandaag was er even hoop op de finale, maar hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw meedoen." Van Holsbeeck bevestigt aan LDH dat een premie van ongeveer € 1000 zal worden uitgekeerd aan de spelers.


"Een competitie als de Youth League is ook handig om beter te kunnen inschatten wat de échte kwaliteiten van je jeugdspelers zijn”, aldus Van Holsbeeck in de kranten.
“In België krijgen ze soms onvoldoende tegenstand. Maar hier zie je meteen wie uit het goede hout gesneden is. De spelers van de U19 zijn op de goede weg. Maar het stopt niet bij deze generatie. Ook in de jongere lichtingen hebben we nog heel wat talenten rondlopen.Ik kan u verzekeren dat er heel wat jongens zitten die nu 14, 15 zijn, die binnen dit en drie jaar hun kans zullen krijgen in de eerste ploeg.”


Betere reclame voor de voordelen van een goede jeugdwerking konden de U19 van paars-wit dit jaar niet maken, dat beseft ook Van Holsbeeck.

"Als je kijkt naar het parcours en de massale aanwezigheid van het publiek in onze thuismatchen, dan voel je dat we de jeugdpolitiek die we twee of drie jaar geleden gestart zijn moeten voortzetten.We hebben nog heel wat talent rondlopen dat het grote publiek niet kent. Maar ik kan je verzekeren dat er bij de groep die twee jaar jonger is dan de U19 ook talenten rondlopen die binnen een paar jaar een kans krijgen om voor het A-elftal te voetballen."


Sporza

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...