Van Holsbeeck: "Ambitie blijft de Youth League winnen"

Herman Van Holsbeeck was samen met voorzitter Roger Vanden Stock naar Zwiterland gevlogen voor U19. Ondanks het verlies was hij niet ontgoocheld over de prestaties van de jonkies.


"De spelers zijn ontgoocheld, maar mogen ook fier zijn op het parcours dat ze hebben afgelegd. We speelden met heel veel jonge spelers. Ze hebben laten zien dat ze hun voet kunnen zetten naast een goed team als Sjachtjor. Het resultaat werd beďnvloed door details. Twee keer dom balverlies bij een 1-0-voorsprong wordt op dit niveau afgestraft. We moeten de ambities blijven hebben om de Youth League een keer te winnen. Vandaag was er even hoop op de finale, maar hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw meedoen." Van Holsbeeck bevestigt aan LDH dat een premie van ongeveer € 1000 zal worden uitgekeerd aan de spelers.


"Een competitie als de Youth League is ook handig om beter te kunnen inschatten wat de échte kwaliteiten van je jeugdspelers zijn”, aldus Van Holsbeeck in de kranten.
“In België krijgen ze soms onvoldoende tegenstand. Maar hier zie je meteen wie uit het goede hout gesneden is. De spelers van de U19 zijn op de goede weg. Maar het stopt niet bij deze generatie. Ook in de jongere lichtingen hebben we nog heel wat talenten rondlopen.Ik kan u verzekeren dat er heel wat jongens zitten die nu 14, 15 zijn, die binnen dit en drie jaar hun kans zullen krijgen in de eerste ploeg.”


Betere reclame voor de voordelen van een goede jeugdwerking konden de U19 van paars-wit dit jaar niet maken, dat beseft ook Van Holsbeeck.

"Als je kijkt naar het parcours en de massale aanwezigheid van het publiek in onze thuismatchen, dan voel je dat we de jeugdpolitiek die we twee of drie jaar geleden gestart zijn moeten voortzetten.We hebben nog heel wat talent rondlopen dat het grote publiek niet kent. Maar ik kan je verzekeren dat er bij de groep die twee jaar jonger is dan de U19 ook talenten rondlopen die binnen een paar jaar een kans krijgen om voor het A-elftal te voetballen."


Sporza

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...