Dendoncker: "Nog te vroeg om te vertrekken"

Leander Dendoncker is dit seizoen dé revelatie bij RSC Anderlecht. De stevige middenvelder wordt al vergeleken met Timmy Simons. Er was de afgelopen maanden al interesse in de speler, maar hij denkt nog niet aan een vertrek. 


Celta de Vigo had interesse en ook Chelsea kwam de speler al scouten. "Het was leuk om te lezen dat Chelsea mij volgt, maar zo een transfer zou nog niet logisch zijn. Daarvoor is het te vroeg. Op termijn droom ik vooral van Spanje. Ik ben een aanhanger van FC Barcelona en vooral van Sergio Busquets. Ik heb een gelijkaardig profiel", zegt de jonge knaap in Het Nieuwsblad.

In België wordt hij al vergeleken met Simons. "Dat vind ik een compliment aangezien Timmy op zijn 38ste nog altijd top is. Maar ik verkies toch om mijn eigen naam te maken."RSC Anderlecht greep in de bekerfinale naast een prijs. De Brusselaars gaan nu voluit voor het kampioenschap. Middenvelder Leander Dendoncker wil revanche nemen voor dat bekerverlies en is bijzonder gretig om de titel te halen. "Na de gemiste beker moeten we nu kampioen worden. Een seizoen zonder titel zou een serieuze ontgoocheling zijn, ook al presteerden we sterk in de Champions League. Kwalitatief hebben we alvast de beste ploeg. Het zou stom zijn om te zeggen dat Club Brugge favoriet is", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.


"Ik werd opgeleid bij Roeselare, waar ik vaak als spelverdeler of spits voetbalde. Daar haalde Anderlecht mij weg. Uiteraard was verhuizen naar Brussel niet zo evident, maar gelukkig werd ik opgevangen door de ouders van David Steegen, onze perschef. Dat was mijn gastgezin. Pas later contacteerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zelf mijn ouders om mij naar Brugge te brengen. Alleen lag mijn hart toen al in Brussel. Zelfs al speelde ik toen nog niet veel bij Anderlecht: tekenen voor Brugge zou verraad geweest zijn."


VoetbalNieuws

dendoncker

Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw
Bayern-fans protesteren tegen "geldwolven" Anderlecht
Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Meer nieuws...