Dendoncker: "Nog te vroeg om te vertrekken"

Leander Dendoncker is dit seizoen dé revelatie bij RSC Anderlecht. De stevige middenvelder wordt al vergeleken met Timmy Simons. Er was de afgelopen maanden al interesse in de speler, maar hij denkt nog niet aan een vertrek. 


Celta de Vigo had interesse en ook Chelsea kwam de speler al scouten. "Het was leuk om te lezen dat Chelsea mij volgt, maar zo een transfer zou nog niet logisch zijn. Daarvoor is het te vroeg. Op termijn droom ik vooral van Spanje. Ik ben een aanhanger van FC Barcelona en vooral van Sergio Busquets. Ik heb een gelijkaardig profiel", zegt de jonge knaap in Het Nieuwsblad.

In België wordt hij al vergeleken met Simons. "Dat vind ik een compliment aangezien Timmy op zijn 38ste nog altijd top is. Maar ik verkies toch om mijn eigen naam te maken."RSC Anderlecht greep in de bekerfinale naast een prijs. De Brusselaars gaan nu voluit voor het kampioenschap. Middenvelder Leander Dendoncker wil revanche nemen voor dat bekerverlies en is bijzonder gretig om de titel te halen. "Na de gemiste beker moeten we nu kampioen worden. Een seizoen zonder titel zou een serieuze ontgoocheling zijn, ook al presteerden we sterk in de Champions League. Kwalitatief hebben we alvast de beste ploeg. Het zou stom zijn om te zeggen dat Club Brugge favoriet is", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.


"Ik werd opgeleid bij Roeselare, waar ik vaak als spelverdeler of spits voetbalde. Daar haalde Anderlecht mij weg. Uiteraard was verhuizen naar Brussel niet zo evident, maar gelukkig werd ik opgevangen door de ouders van David Steegen, onze perschef. Dat was mijn gastgezin. Pas later contacteerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zelf mijn ouders om mij naar Brugge te brengen. Alleen lag mijn hart toen al in Brussel. Zelfs al speelde ik toen nog niet veel bij Anderlecht: tekenen voor Brugge zou verraad geweest zijn."


VoetbalNieuws

dendoncker

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...