Dendoncker: "Nog te vroeg om te vertrekken"

Leander Dendoncker is dit seizoen dé revelatie bij RSC Anderlecht. De stevige middenvelder wordt al vergeleken met Timmy Simons. Er was de afgelopen maanden al interesse in de speler, maar hij denkt nog niet aan een vertrek. 


Celta de Vigo had interesse en ook Chelsea kwam de speler al scouten. "Het was leuk om te lezen dat Chelsea mij volgt, maar zo een transfer zou nog niet logisch zijn. Daarvoor is het te vroeg. Op termijn droom ik vooral van Spanje. Ik ben een aanhanger van FC Barcelona en vooral van Sergio Busquets. Ik heb een gelijkaardig profiel", zegt de jonge knaap in Het Nieuwsblad.

In België wordt hij al vergeleken met Simons. "Dat vind ik een compliment aangezien Timmy op zijn 38ste nog altijd top is. Maar ik verkies toch om mijn eigen naam te maken."RSC Anderlecht greep in de bekerfinale naast een prijs. De Brusselaars gaan nu voluit voor het kampioenschap. Middenvelder Leander Dendoncker wil revanche nemen voor dat bekerverlies en is bijzonder gretig om de titel te halen. "Na de gemiste beker moeten we nu kampioen worden. Een seizoen zonder titel zou een serieuze ontgoocheling zijn, ook al presteerden we sterk in de Champions League. Kwalitatief hebben we alvast de beste ploeg. Het zou stom zijn om te zeggen dat Club Brugge favoriet is", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.


"Ik werd opgeleid bij Roeselare, waar ik vaak als spelverdeler of spits voetbalde. Daar haalde Anderlecht mij weg. Uiteraard was verhuizen naar Brussel niet zo evident, maar gelukkig werd ik opgevangen door de ouders van David Steegen, onze perschef. Dat was mijn gastgezin. Pas later contacteerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zelf mijn ouders om mij naar Brugge te brengen. Alleen lag mijn hart toen al in Brussel. Zelfs al speelde ik toen nog niet veel bij Anderlecht: tekenen voor Brugge zou verraad geweest zijn."


VoetbalNieuws

dendoncker

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...