Dendoncker: "Nog te vroeg om te vertrekken"

Leander Dendoncker is dit seizoen dé revelatie bij RSC Anderlecht. De stevige middenvelder wordt al vergeleken met Timmy Simons. Er was de afgelopen maanden al interesse in de speler, maar hij denkt nog niet aan een vertrek. 


Celta de Vigo had interesse en ook Chelsea kwam de speler al scouten. "Het was leuk om te lezen dat Chelsea mij volgt, maar zo een transfer zou nog niet logisch zijn. Daarvoor is het te vroeg. Op termijn droom ik vooral van Spanje. Ik ben een aanhanger van FC Barcelona en vooral van Sergio Busquets. Ik heb een gelijkaardig profiel", zegt de jonge knaap in Het Nieuwsblad.

In België wordt hij al vergeleken met Simons. "Dat vind ik een compliment aangezien Timmy op zijn 38ste nog altijd top is. Maar ik verkies toch om mijn eigen naam te maken."RSC Anderlecht greep in de bekerfinale naast een prijs. De Brusselaars gaan nu voluit voor het kampioenschap. Middenvelder Leander Dendoncker wil revanche nemen voor dat bekerverlies en is bijzonder gretig om de titel te halen. "Na de gemiste beker moeten we nu kampioen worden. Een seizoen zonder titel zou een serieuze ontgoocheling zijn, ook al presteerden we sterk in de Champions League. Kwalitatief hebben we alvast de beste ploeg. Het zou stom zijn om te zeggen dat Club Brugge favoriet is", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.


"Ik werd opgeleid bij Roeselare, waar ik vaak als spelverdeler of spits voetbalde. Daar haalde Anderlecht mij weg. Uiteraard was verhuizen naar Brussel niet zo evident, maar gelukkig werd ik opgevangen door de ouders van David Steegen, onze perschef. Dat was mijn gastgezin. Pas later contacteerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe zelf mijn ouders om mij naar Brugge te brengen. Alleen lag mijn hart toen al in Brussel. Zelfs al speelde ik toen nog niet veel bij Anderlecht: tekenen voor Brugge zou verraad geweest zijn."


VoetbalNieuws

dendoncker

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...