Van Holsbeeck: "Details hebben het verschil gemaakt"

De beloften van Anderlecht speelden een sterke wedstrijd in de halve finale van de Youth League, maar verloren alsnog van Shakthar Donetsk. Manager Herman Van Holsbeeck was aanwezig in het Zwitserse Nyon. Van Holsbeeck trok speciaal naar Nyon in Zwitserland om er de jonge garde aan het werk te zien tegen Shakthar Donetsk. "Het was zeker het vroeg opstaan waard", klonk het achteraf bij de manager van paars-wit. De teleurstelling na het missen van de finale was ook bij Van Holsbeeck groot. "We hebben onze voet naast die van Shakthar gezet, maar details hebben het verschil gemaakt. Ik ben in de kleedkamer geweest en daar heerste veel ontgoocheling. We kunnen echter met trots terugkijken op een mooi parcours. We koesteren volgend jaar opnieuw de ambitie om dit toernooi te winnen", blikte hij alvast vooruit bij Sportwereld.


Verder maakte Van Holsbeeck bekend dat de club in de toekomst nog meer op jeugd gaat inzetten. "We gaan enkele vernieuwingen doen aan ons complex in Neerpede. Er komt een eigen labo en een extra synthetisch veld. We moeten in staat zijn om twee tot drie jeugdspelers per generatie voort te brengen, waarop we later meerwaarde kunnen creëren", klonk het.


En de ambities voor volgend seizoen zijn al duidelijk: "We willen volgend jaar proberen de Youth League te winnen. En we moeten blijven investeren in onze jeugd, zodat we elke generatie enkele spelers kunnen uit de jeugd halen."


VoetbalNieuws

youthleaque beloften shakthtar vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...