Van Holsbeeck: "Details hebben het verschil gemaakt"

De beloften van Anderlecht speelden een sterke wedstrijd in de halve finale van de Youth League, maar verloren alsnog van Shakthar Donetsk. Manager Herman Van Holsbeeck was aanwezig in het Zwitserse Nyon. Van Holsbeeck trok speciaal naar Nyon in Zwitserland om er de jonge garde aan het werk te zien tegen Shakthar Donetsk. "Het was zeker het vroeg opstaan waard", klonk het achteraf bij de manager van paars-wit. De teleurstelling na het missen van de finale was ook bij Van Holsbeeck groot. "We hebben onze voet naast die van Shakthar gezet, maar details hebben het verschil gemaakt. Ik ben in de kleedkamer geweest en daar heerste veel ontgoocheling. We kunnen echter met trots terugkijken op een mooi parcours. We koesteren volgend jaar opnieuw de ambitie om dit toernooi te winnen", blikte hij alvast vooruit bij Sportwereld.


Verder maakte Van Holsbeeck bekend dat de club in de toekomst nog meer op jeugd gaat inzetten. "We gaan enkele vernieuwingen doen aan ons complex in Neerpede. Er komt een eigen labo en een extra synthetisch veld. We moeten in staat zijn om twee tot drie jeugdspelers per generatie voort te brengen, waarop we later meerwaarde kunnen creëren", klonk het.


En de ambities voor volgend seizoen zijn al duidelijk: "We willen volgend jaar proberen de Youth League te winnen. En we moeten blijven investeren in onze jeugd, zodat we elke generatie enkele spelers kunnen uit de jeugd halen."


VoetbalNieuws

youthleaque beloften shakthtar vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...