Mitrovic trekt Anderlecht over de streep tegen Charleroi

Anderlecht heeft zijn eerste play-offopdracht met succes volbracht: het won zuinig van Charleroi met een goal van Mitrovic op het uur en blijft zo in het spoor van Club Brugge en AA Gent. Voor de Servische topschutter is het de 15e goal van het seizoen.

Door de winst van Club Brugge en AA Gent wist Anderlecht waar het aan toe was. De regerende kampioen begon als een stormram aan de match. De bezoekers werden weggedrukt, doelman Penneteau werd danig op de proef gesteld. Na wat geharrewar pakte hij de bal eerst op de lijn, nadien moest hij gepast ingrijpen op een flinke trap van Vanden Borre. Op één momentje van Marcq na kwam Charleroi er de eerste 25 minuten niet aan te pas. Toen moest de thuisploeg zijn voet van het gaspedaal halen en kwamen er scherpe counters: de beste kans was plots voor de bezoekers, maar Rolando en Proto hielden Tainmont en Marcq van de openingsgoal. Charleroi kwam steeds beter in de match, Defour temperde het optimisme met een zwabberbal waar Penneteau de nodige moeite mee had.

Na de rust kon Anderlecht niet zo dominant beginnen als in de eerste helft. Het eerste gevaar was wel voor Dendoncker. Charleroi speelde met vertrouwen en probeerde de vrije man te vinden. Anderlecht had een goal nodig en wie anders dan Mitrovic zorgde daarvoor: Praet bediende knap Acheampong, ingevallen voor Conte, en die trapte een lage voorzet tussen doelman en verdedigers. Mitrovic prikte hem binnen. Het moeilijkste leek gedaan voor de thuisploeg, maar Charleroi gaf zich niet zomaar gewonnen. Dewaest kopte voorlangs. Met 1-0 op het bord was het aftellen voor Anderlecht, ook de vier minuten extra tijd. Kebano kreeg daarin nog dé kans op de 1-1, maar zijn linkervoet was niet goed afgesteld. Anderlecht pakt drie gouden punten met de verplaatsingen naar Standard en Club voor de boeg.

Goals: 63' Mitrovic (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Rolando, Vanden Borre, Conté (46' Acheampong, 87' Cyriac), Defour, Dendoncker, Praet (82' Tielemans), Najar, Mitrovic
Charleroi: Penneteau, Willems (62' François), Javi Martos, Dewaest, Gerearts (75' Fauré), Tainmont, Marcq, Kebano, Marinos, Ndongala (70' Saglik), Coulibaly
Gele kaarten: 57' Ndongala, 71' François, 72' Najar, 85' Marcq, 93' Dewaest
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 21.000

charleroi jupilerproleague playoffs

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...