Vanden Stock: "We worden kampioen als onze spelers fit zijn"

Roger Vandenstock staat op het punt om zijn vader voorbij te steken als voorzitter van Anderlecht met het meeste titels op rij. De huidige voorzitter van Anderlecht is ervan overtuigd dat zijn paars-wit voor de vierde keer op rij aan het langste eind kan trekken.


"We zijn derde nu, maar we hebben de sterkste kern. Dus kunnen we kampioen worden. Maar wat is ons probleem? Dat Steven Defour niet altijd fit is, dat Dennis Praet al twee maanden niet heeft gespeeld, dat Idrissa Sylla niet klaar is als er iets met Alekander Mitrovic gebeurt...", aldus Vandenstock in Het Nieuwsblad."Ook: met jongeren is het allemaal minder stabiel. Defour, Silvio Proto, Rolando moeten de jongeren steunen zodat we niet in een gat vallen. Mitrovic staat op acht gele kaarten. Als hij er nog twee krijgt, mist hij twee matchen. Dat kan pijn doen."Vandenstock erkent dat het spannende Play-Offs zullen worden en weet dat een goede start van groot belang is. "We spelen tegen Club Brugge en Standard op speeldag 2 en 3. Als je daar twee keer verliest, dan moeten we plots weer over de vierde plaats beginnen praten. Je ziet, veel elementen die ons toch nog de titel kunnen kosten.""Mitrovic wil ik de zomer niet kwijt spelen, want die zal nog moeilijker te vervangen zijn. Aan gekke aanbiedingen zullen we moeilijk kunnen weerstaan. Voor Mitrovic hoeft het niet, hij is hier graag. Alleen zijn entourage durft negatief uit de hoek komen."
En dan is er nog het raadsel Vanden Borre. "Hij is een kind dat je niet kunt controleren. Dat is een rebel, net zoals een van mijn dochters. Zoals hij speelde tegen AA Gent, je zou hem een stamp onder zijn gat geven. Hij zat in de bekerfinale terecht op de bank."

Anderlecht verloor de bekerfinale tegen Club Brugge. Paars-wit moet nu trachten om de titel binnen te halen.
“Ideaal is zo’n nederlaag natuurlijk niet”, blikt voorzitter Roger Vanden Stock terug op de beker in Het Nieuwsblad. “Het is altijd beter als je zo’n finale tegen de titelconcurrent wint. Dat geeft een mentaal voordeel. Zeker in de omstandigheden waarin die finale verliep. Toen we in de 89ste minuut gelijkmaakten, dachten we met zijn allen dat we gingen winnen. Club was moe na dat Europees duel. Daarom was het een klap, dat durf ik gerust toegeven. Gelukkig kan ik dat relativeren, meer dan vroeger. Pas op: ik wil altijd winnen, hoor.”


“Of we de titelfavoriet zijn? Moeilijke vraag. We zijn derde nu maar zoals ik al zei we hebben de sterkste kern. Dus kunnen we kampioen worden. Maar wat is ons probleem? Dat Defour niet altijd fit is, dat Praet al twee maanden niet heeft gespeeld, dat Sylla niet klaar is als er iets met Mitrovic gebeurt, dat Mbemba zo lang out is geweest… Acheampong en Conte zijn in mindere conditie teruggekomen van de Afrika Cup. We hebben op Afrika gemikt met transfers en daar betalen we nu de prijs voor. Daar gaan we in de toekomst echt moeten op letten.”


Volgens Tom De Sutter is Michel Preud’homme de beste speler van Club Brugge. “Dat is schitterend nieuws. Als een 55-jarige hun beste speler is, dan zal het makkelijk worden voor ons. (lacht) Neen, zo simpel is het niet. Weet je, het is weer meer zoals vroeger. Anderlecht heeft de individuele kwaliteit, Club Brugge het collectief en het karakter. De dag dat bij ons alles lukt, wordt het top”, aldus Vanden Stock.


Anderlecht hoopt dat Dennis Praet tijdens de play-offs zijn Gouden Schoen-vorm van 2014 kan terugvinden. In de zomer wacht dan misschien de stap naar het buitenland, al is voorzitter Roger Vanden Stock een andere mening toegedaan.
Op zijn twintigste heeft Praet op de beker na alles bereikt met Anderlecht. Toch vindt de sterke man van paars-wit het te vroeg voor de stap hogerop.
"Ik vind dat Praet nog niet klaar is voor het buitenland", spreekt hij duidelijke taal in Het Nieuwsblad. "Hij moet nog twee jaar bij Anderlecht blijven. Dat is het beste voor zijn ontwikkeling."vandenstock charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...