Van Holsbeeck: "We gaan proberen die vierde titel op rij te pakken"

Herman Van Holsbeeck wil met Anderlecht een vierde opeenvolgende titel pakken. Tegenover Stadion was de manager van de Brusselaars alvast strijdvaardig. Hij wil een prestatie van in de jaren '60 herhalen. 
"Elke wedstrijd kan de rangschikking anders zijn. Als je de resultaten van de laatste zes jaar bekijkt, dan zijn we vaak eerste. Als Anderlecht zijnde mag je je niet wegsteken. We willen zeker na de beker bewijzen dat we de beste zijn. Die nederlaag was toch een tik. De spelersgroep voelde dat toch twee, drie dagen. Maar de belangrijkste prijs van het seizoen kan je nu winnen. We gaan proberen die vierde titel op rij te pakken. Dat is van de jaren '60 geleden." In die periode speelde Anderlecht vijf keer op rij kampioen.
Club Brugge is de grote titelconcurrent voor Anderlecht in play-off I. Toch ziet Herman Van Holsbeeck ook nog een andere kaper op de kust.
“Er is één club waar men bijna niemand over praat en waarvan ik denk dat we ervoor moeten opletten. Dat is Standard. Ik heb de indruk dat zij een beetje de rol willen spelen die wij vorig jaar speelden”, aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.
“Iedereen spreekt over Anderlecht, Brugge en Gent. Bij Standard is het alsof ze tevreden zijn met het feit dat ze play-off I spelen, maar ik ben op mijn hoede voor hen.Wie kampioen wordt, wint de jackpot. Dan kan je altijd iets meer permitteren. Wij hebben altijd gerekend op één CL-deelname per drie seizoenen. De laatste drie seizoenen zaten we er iedere keer in. Als dat ons weer lukt, weten we al dat het seizoen ’15-’16 financieel geslaagd is. Dan kunnen we ons concentreren op het sportieve.”Het belooft een drukke zomer te worden in Anderlecht. Heel wat spelers van paars-wit moeten afrekenen met de interesse van topclubs en manager Herman Van Holsbeeck weet dat het moeilijk zal worden om de ploeg bij elkaar te houden.
Onder meer Aleksandar Mitrovic lijkt op het punt te staan om te vertrekken. "Of Mitrovic blijft? Een spelers zoals Mitrovic toonde zich vooral in de Champions League. Het wordt een moeilijke opdracht om hem te houden, maar we gaan daar alles aan doen. Of er al concrete interesse is? Mijn ervaring leert dat dit na de Play-Offs wel zal komen", zegt hij op Stadion.


Ook Gouden Schoen Dennis Praet houden zal moeilijk worden. "Vijftien miljoen voor Praet? Zeker voor een middenvelder is dat een degelijk bod. Wij hebben duidelijke afspraken met Dennis: als wij onze doelstelling halen en er komt een bod dat voor iedereen aantrekkelijk is, dan gaan we praten", besluit hij in Het Laatste Nieuws.


"Voor Marko Marin gaan we zien hoe zijn Play-Offs verlopen. Daarna beslissen we of we hem ook het volgend seizoen huren, maar zeker niet kopen."

vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...