Van Holsbeeck: "Als er één ploeg genoeg ervaring heeft met druk is het Anderlecht"

De EK-kwalificatie-interlands liggen achter de rug en dus kan alle aandacht weer richting de Jupiler Pro League gaan. Dit weekend worden de play-offs op gang getrapt. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blikt vooruit op de titelstrijd. "Als er één ploeg is die genoeg ervaring heeft om met de druk om te gaan in de play-offs, dan is het Anderlecht."Net voor de interlandonderbreking verloor Anderlecht de bekerfinale van Club Brugge. Een mentale tik voor de landskampioen, zo vlak voor het begin van de play-offs. "Ook al moeten we sportief blijven: die nederlaag heeft ons pijn gedaan", geeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck toe bij RSCA TV.
"Meteen na de match voelde ik bij de spelersgroep wel de drang om te bewijzen dat op het einde Anderlecht bijna altijd eerste eindigt. Het zou uitzonderlijk zijn om voor het vierde jaar op rij kampioen te worden, in een competitie die trouwens steeds moeilijker wordt. Maar we doen er alles aan om weer kampioen te worden."In de play-offs blijft wel vrijwel alles mogelijk. "Maar als er één ploeg is die genoeg ervaring heeft om met de druk om te gaan, dan is het Anderlecht wel", denkt Van Holsbeeck. "Onze achterstand op Club Brugge bedraagt twee punten en de zesde in de stand staat maar op zes punten. Iedere match zal dus een Europese wedstrijd zijn. Ik denk wel dat we een erg moeilijke kalender hebben in de play-offs", stelt Van Holsbeeck. "Na onze eerste thuismatch tegen Charleroi hebben we twee zware verplaatsingen naar Standard en Club. Als we in die drie matchen een goed resultaat halen, dan zetten we een belangrijke stap. In de volgende vijf matchen spelen we dan drie keer thuis. En de ervaring leert me dat vooral in de laatste vijf wedstrijden de titel gewonnen wordt."


De druk is volgens Van Holsbeeck dus geen probleem, maar kan ervaring de jonge Anderlecht-ploeg nekken in de titelstrijd? "We zijn een aantal keer in de laatste minuten geklopt en tegen Club hebben we al zes goals geslikt op stilstaande fases. Maar dat heeft niet rechtstreeks met de jongeren te maken. Een jongere met de ervaring van een dertiger, dat bestaat nu eenmaal niet. We moeten ons beleid voortzetten. We willen klaar zijn voor de play-offs en iedereen tijdig fit krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen fit is, we heel dicht zullen eindigen."

Sporza

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...