Van Holsbeeck: "Alles er aan doen om kampioen te worden"

Na de verloren bekerfinale tegen Club Brugge (2-1) likt Anderlecht nog altijd zijn wonden. Toch zijn ze in Brussel ook strijdvaardig. Volgens manager Herman Van Holsbeeck zal zijn team er weer staan tijdens de Play-Offs, al is hij niet helemaal tevreden over de kalender van de nacompetitie.


"De nederlaag in de beker, ook al moeten we sportief blijven, heeft ons pijn gedaan", geeft Van Holsbeeck toe op de site van Anderlecht. Al blijft hij geloven in de titel. "Meteen na de match voelde ik bij de spelersgroep de drang om te bewijzen dat op het einde Anderlecht bijna altijd eerste eindigt. Het zou uitzonderlijk zijn om voor het vierde jaar op rij opnieuw kampioen te worden. In een competitie die trouwens steeds moeilijker wordt. Maar we zullen er alles aan doen om kampioen te worden."


"Als er één ploeg is die genoeg ervaring heeft om met de druk om te gaan in de Play-Offs, dan is het RSCA. Het feit dat we maar twee punten achterstand hebben op Club Brugge en dat de zesde maar op zes punten staat, zorgt ervoor dat iedere match zoals een Europacupmatch zal zijn."


Over de kalender van de Play-Offs is de manager van Anderlecht niet helemaal tevreden. Ook al beseft hij dat elk nadeel zijn voordeel heeft. "Ik denk dat we een erg moeilijke kalender hebben in de Play-Offs. Na onze eerste thuismatch tegen Charleroi hebben we twee zware verplaatsingen naar Standard en Club Brugge. Als we in die drie matchen een goed resultaat halen, dan zetten we een belangrijke stap. Want in de volgende vijf matchen, spelen we drie keer thuis. Want de ervaring leert mij dat de vooral in de laatste vijf wedstrijden de titel wordt gewonnen."

Voetbalprimeur

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...