Van Holsbeeck: "Alles er aan doen om kampioen te worden"

Na de verloren bekerfinale tegen Club Brugge (2-1) likt Anderlecht nog altijd zijn wonden. Toch zijn ze in Brussel ook strijdvaardig. Volgens manager Herman Van Holsbeeck zal zijn team er weer staan tijdens de Play-Offs, al is hij niet helemaal tevreden over de kalender van de nacompetitie.


"De nederlaag in de beker, ook al moeten we sportief blijven, heeft ons pijn gedaan", geeft Van Holsbeeck toe op de site van Anderlecht. Al blijft hij geloven in de titel. "Meteen na de match voelde ik bij de spelersgroep de drang om te bewijzen dat op het einde Anderlecht bijna altijd eerste eindigt. Het zou uitzonderlijk zijn om voor het vierde jaar op rij opnieuw kampioen te worden. In een competitie die trouwens steeds moeilijker wordt. Maar we zullen er alles aan doen om kampioen te worden."


"Als er één ploeg is die genoeg ervaring heeft om met de druk om te gaan in de Play-Offs, dan is het RSCA. Het feit dat we maar twee punten achterstand hebben op Club Brugge en dat de zesde maar op zes punten staat, zorgt ervoor dat iedere match zoals een Europacupmatch zal zijn."


Over de kalender van de Play-Offs is de manager van Anderlecht niet helemaal tevreden. Ook al beseft hij dat elk nadeel zijn voordeel heeft. "Ik denk dat we een erg moeilijke kalender hebben in de Play-Offs. Na onze eerste thuismatch tegen Charleroi hebben we twee zware verplaatsingen naar Standard en Club Brugge. Als we in die drie matchen een goed resultaat halen, dan zetten we een belangrijke stap. Want in de volgende vijf matchen, spelen we drie keer thuis. Want de ervaring leert mij dat de vooral in de laatste vijf wedstrijden de titel wordt gewonnen."

Voetbalprimeur

vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...