Proto: "Mijn ultieme doel is om tien titels te hebben"

Silvio Proto is de laatste jaren uitgegroeid tot een meubelstuk bij RSC Anderlecht. Dat wordt meteen duidelijk met één blik op zijn palmares. De doelman van paars-wit kan morgen al zijn vijftiende prijs pakken.


En dat verrast Silvio Proto zelf ook. "Ik ben bezig aan mijn veertiende seizoen op het hoogste niveau", aldus de doelman in Fan. "Het is geweldig om gemiddeld één prijs per seizoen te pakken. Dat is eigenlijk niet slecht, hé."


Maar de 31-jarige doelman wil nog beter doen. "Het is eigenlijk mijn ultieme doel om tien titels te hebben gepakt met Anderlecht. Ik heb er dus nog vier te gaan. Maar simpel zal dat alleszins niet worden."


Silvio Proto kan morgen met Anderlecht een nieuwe trofee aan zijn palmares toevoegen. De doelman is geliefd bij zijn eigen fans, maar vaak verguisd door de supporters van de tegenpartij. Onterecht, vind hij zelf.
“Ze denken dat ik hautain ben en een dikke nek heb, maar ze kennen me niet”, vertelt Proto in Fan.”Dat ik het imago heb snel geënerveerd te zijn? Ja, op het terrein heb ik een enorme overwinningsdrang. Soms jaag ik mij op, gewoon omdat het in mijn karakter zit. Maar naast het veld hebben mensen dikwijls een verkeerd beeld van mij”, gaat hij verder. Hij is helemaal niet hautain of enerverend, zegt hij zelf.
“Soms loop ik weleens een Standard- of Charleroi-fan tegen het lijf. Na vijf minuten zeggen ze meestal: Silvio, jij bent helemaal niet zoals we denken. dan antwoord ik: meneer, het is onmogelijk om bij iedereen geliefd te zijn”, aldus Proto

proto finale brugge

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...