Proto: "Mijn ultieme doel is om tien titels te hebben"

Silvio Proto is de laatste jaren uitgegroeid tot een meubelstuk bij RSC Anderlecht. Dat wordt meteen duidelijk met één blik op zijn palmares. De doelman van paars-wit kan morgen al zijn vijftiende prijs pakken.


En dat verrast Silvio Proto zelf ook. "Ik ben bezig aan mijn veertiende seizoen op het hoogste niveau", aldus de doelman in Fan. "Het is geweldig om gemiddeld één prijs per seizoen te pakken. Dat is eigenlijk niet slecht, hé."


Maar de 31-jarige doelman wil nog beter doen. "Het is eigenlijk mijn ultieme doel om tien titels te hebben gepakt met Anderlecht. Ik heb er dus nog vier te gaan. Maar simpel zal dat alleszins niet worden."


Silvio Proto kan morgen met Anderlecht een nieuwe trofee aan zijn palmares toevoegen. De doelman is geliefd bij zijn eigen fans, maar vaak verguisd door de supporters van de tegenpartij. Onterecht, vind hij zelf.
“Ze denken dat ik hautain ben en een dikke nek heb, maar ze kennen me niet”, vertelt Proto in Fan.”Dat ik het imago heb snel geënerveerd te zijn? Ja, op het terrein heb ik een enorme overwinningsdrang. Soms jaag ik mij op, gewoon omdat het in mijn karakter zit. Maar naast het veld hebben mensen dikwijls een verkeerd beeld van mij”, gaat hij verder. Hij is helemaal niet hautain of enerverend, zegt hij zelf.
“Soms loop ik weleens een Standard- of Charleroi-fan tegen het lijf. Na vijf minuten zeggen ze meestal: Silvio, jij bent helemaal niet zoals we denken. dan antwoord ik: meneer, het is onmogelijk om bij iedereen geliefd te zijn”, aldus Proto

proto finale brugge

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...