Proto: "Mijn ultieme doel is om tien titels te hebben"

Silvio Proto is de laatste jaren uitgegroeid tot een meubelstuk bij RSC Anderlecht. Dat wordt meteen duidelijk met één blik op zijn palmares. De doelman van paars-wit kan morgen al zijn vijftiende prijs pakken.


En dat verrast Silvio Proto zelf ook. "Ik ben bezig aan mijn veertiende seizoen op het hoogste niveau", aldus de doelman in Fan. "Het is geweldig om gemiddeld één prijs per seizoen te pakken. Dat is eigenlijk niet slecht, hé."


Maar de 31-jarige doelman wil nog beter doen. "Het is eigenlijk mijn ultieme doel om tien titels te hebben gepakt met Anderlecht. Ik heb er dus nog vier te gaan. Maar simpel zal dat alleszins niet worden."


Silvio Proto kan morgen met Anderlecht een nieuwe trofee aan zijn palmares toevoegen. De doelman is geliefd bij zijn eigen fans, maar vaak verguisd door de supporters van de tegenpartij. Onterecht, vind hij zelf.
“Ze denken dat ik hautain ben en een dikke nek heb, maar ze kennen me niet”, vertelt Proto in Fan.”Dat ik het imago heb snel geënerveerd te zijn? Ja, op het terrein heb ik een enorme overwinningsdrang. Soms jaag ik mij op, gewoon omdat het in mijn karakter zit. Maar naast het veld hebben mensen dikwijls een verkeerd beeld van mij”, gaat hij verder. Hij is helemaal niet hautain of enerverend, zegt hij zelf.
“Soms loop ik weleens een Standard- of Charleroi-fan tegen het lijf. Na vijf minuten zeggen ze meestal: Silvio, jij bent helemaal niet zoals we denken. dan antwoord ik: meneer, het is onmogelijk om bij iedereen geliefd te zijn”, aldus Proto

proto finale brugge

Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu één van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar Israël
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht
Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht

Meer nieuws...