Van Holsbeeck over jonge Helden: "Ploeg met vooral technisch begaafde spelers"

De U19 van Anderlecht is bij de beste vier ploegen van Europa. De Anderlecht-youngsters zetten in de kwartfinale van de Youth League Porto weg met 5-0. Clubmanager Herman Van Holsbeeck is trots: "Dit is een beloning voor de jeugdpolitiek waarvoor we gekozen hebben. De U19 speelden ook het technische voetbal dat de geschiedenis van de club heeft gemaakt."


Liefst 13.162 toeschouwers - een record voor de Champions League voor jongeren - kregen waar voor hun geld . Van Holsbeeck zag meer dan alleen de kwalificatie: "Het was weer zo'n avond in het Vanden Stockstadion. Meer dan 13.000 toeschouwers maakten een gala-avond mee tegen Porto. Dit is de beloning voor de politiek die enkele jaren geleden is ingezet en ook voor al die mensen die dag in dag uit met die jonge gasten bezig zijn. Door het resultaat en de manier waarop zijn het de perfecte ambassadeurs geweest van onze club. De ploegen die overblijven zijn absolute toppers. We gaan proberen onze voet daarnaast te zetten."


Anderlecht speelt op 10 april zijn halve finale op een Final Four in Zwitserland tegen Sjachtjor Donjetsk. Chelsea-Roma is de andere halve finale. De finale is op 13 april.


Hoe schat de Anderlecht-manager de kansen in van zijn jongeren? Hij ziet één klein probleempje: "De matchen vallen tijdens de play-offs. Jongens als Leya Iseka, Kawaya en Bastien zullen er misschien niet bij zijn, omdat ze bij de A-ploeg zijn. Dat scheelt natuurlijk. Maar we hebben nog jongere talenten. Dan moeten die het maar bewijzen."


Van Holsbeeck sluit af met een woordje van dank voor technisch directeur van de jeugd Jean Kindermans en zijn staf: "De U19 speelden vanavond het voetbal dat de geschiedenis van Anderlecht heeft gemaakt met niet altijd hele sterke spelers, maar vooral technisch begaafde spelers. Daar zijn we mee bezig. Chapeau hoe zij gewerkt hebben."

Sporza

youthleaque beloften porto vanholsbeeck

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...