Van Holsbeeck over jonge Helden: "Ploeg met vooral technisch begaafde spelers"

De U19 van Anderlecht is bij de beste vier ploegen van Europa. De Anderlecht-youngsters zetten in de kwartfinale van de Youth League Porto weg met 5-0. Clubmanager Herman Van Holsbeeck is trots: "Dit is een beloning voor de jeugdpolitiek waarvoor we gekozen hebben. De U19 speelden ook het technische voetbal dat de geschiedenis van de club heeft gemaakt."


Liefst 13.162 toeschouwers - een record voor de Champions League voor jongeren - kregen waar voor hun geld . Van Holsbeeck zag meer dan alleen de kwalificatie: "Het was weer zo'n avond in het Vanden Stockstadion. Meer dan 13.000 toeschouwers maakten een gala-avond mee tegen Porto. Dit is de beloning voor de politiek die enkele jaren geleden is ingezet en ook voor al die mensen die dag in dag uit met die jonge gasten bezig zijn. Door het resultaat en de manier waarop zijn het de perfecte ambassadeurs geweest van onze club. De ploegen die overblijven zijn absolute toppers. We gaan proberen onze voet daarnaast te zetten."


Anderlecht speelt op 10 april zijn halve finale op een Final Four in Zwitserland tegen Sjachtjor Donjetsk. Chelsea-Roma is de andere halve finale. De finale is op 13 april.


Hoe schat de Anderlecht-manager de kansen in van zijn jongeren? Hij ziet één klein probleempje: "De matchen vallen tijdens de play-offs. Jongens als Leya Iseka, Kawaya en Bastien zullen er misschien niet bij zijn, omdat ze bij de A-ploeg zijn. Dat scheelt natuurlijk. Maar we hebben nog jongere talenten. Dan moeten die het maar bewijzen."


Van Holsbeeck sluit af met een woordje van dank voor technisch directeur van de jeugd Jean Kindermans en zijn staf: "De U19 speelden vanavond het voetbal dat de geschiedenis van Anderlecht heeft gemaakt met niet altijd hele sterke spelers, maar vooral technisch begaafde spelers. Daar zijn we mee bezig. Chapeau hoe zij gewerkt hebben."

Sporza

youthleaque beloften porto vanholsbeeck

Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen

Meer nieuws...