Van Holsbeeck over jonge Helden: "Ploeg met vooral technisch begaafde spelers"

De U19 van Anderlecht is bij de beste vier ploegen van Europa. De Anderlecht-youngsters zetten in de kwartfinale van de Youth League Porto weg met 5-0. Clubmanager Herman Van Holsbeeck is trots: "Dit is een beloning voor de jeugdpolitiek waarvoor we gekozen hebben. De U19 speelden ook het technische voetbal dat de geschiedenis van de club heeft gemaakt."


Liefst 13.162 toeschouwers - een record voor de Champions League voor jongeren - kregen waar voor hun geld . Van Holsbeeck zag meer dan alleen de kwalificatie: "Het was weer zo'n avond in het Vanden Stockstadion. Meer dan 13.000 toeschouwers maakten een gala-avond mee tegen Porto. Dit is de beloning voor de politiek die enkele jaren geleden is ingezet en ook voor al die mensen die dag in dag uit met die jonge gasten bezig zijn. Door het resultaat en de manier waarop zijn het de perfecte ambassadeurs geweest van onze club. De ploegen die overblijven zijn absolute toppers. We gaan proberen onze voet daarnaast te zetten."


Anderlecht speelt op 10 april zijn halve finale op een Final Four in Zwitserland tegen Sjachtjor Donjetsk. Chelsea-Roma is de andere halve finale. De finale is op 13 april.


Hoe schat de Anderlecht-manager de kansen in van zijn jongeren? Hij ziet één klein probleempje: "De matchen vallen tijdens de play-offs. Jongens als Leya Iseka, Kawaya en Bastien zullen er misschien niet bij zijn, omdat ze bij de A-ploeg zijn. Dat scheelt natuurlijk. Maar we hebben nog jongere talenten. Dan moeten die het maar bewijzen."


Van Holsbeeck sluit af met een woordje van dank voor technisch directeur van de jeugd Jean Kindermans en zijn staf: "De U19 speelden vanavond het voetbal dat de geschiedenis van Anderlecht heeft gemaakt met niet altijd hele sterke spelers, maar vooral technisch begaafde spelers. Daar zijn we mee bezig. Chapeau hoe zij gewerkt hebben."

Sporza

youthleaque beloften porto vanholsbeeck

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...