Proto: "Beker van België kan een kantelmoment zijn"

De kalender voor de play-offs zijn bekend. Anderlecht verschijnt als 'derde beste' aan de aftrap, ex-aequo met AA Gent en op twee punten van Club Brugge. Silvio Proto is klaar voor de strijd."Club Brugge wordt onze belangrijkste concurrent in de titelstrijd. Zij moeten kampioen spelen. Ik ben benieuwd hoe ze met die druk gaan omgaan. Het is niet altijd gemakkelijk om een doorbraak af te dwingen", stelt de 31-jarige keeper in het RTBF-programma La Tribune. De doelman van Paars-Wit blikte ook al eens vooruit op Play-Off 1. "Club Brugge verdient  die eerste plaats, maar tegelijkertijd biedt het hen geen enkele garantie. Het seizoen begint nu pas. Vooral de laatste zes wedstrijden van Play-Off 1 worden cruciaal. Het zal allemaal erg dicht bij elkaar liggen", besluit de keeper."Bij Anderlecht staan we elke dag onder druk. Wij zijn dat gewoon. De finale van de Beker van België kan een kantelmoment zijn. Als Club Brugge wint, slaan ze op mentaal vlak een belangrijke slag. Dan is hun seizoen al voor de helft geslaagd."


Tegen AA Gent liep het echter alles behalve goed. Dat zag ook Silvio Proto
Hier en daar wordt gezegd dat spelers bang waren voor blessures met het oog op de bekerfinale. "Dat mag nooit meespelen in een wedstrijd. Iedereen is er zich nu van bewust dat we tegen Gent niet de nodige inspanningen hebben geleverd om de drie punten te pakken. Het was een probleem van concentratie en mentaliteit. Ik voelde het trouwens al van bij de opwarming", begint Proto z'n verhaal aan Het Nieuwsblad.


"Namen noem ik niet, maar lang niet alle spelers droegen dit weekend de kunst van het winnen in zich. Daarmee bedoel ik: je tegenstander bij de keel grijpen en niet meer loslaten. Na de goal van Mitrovic kwamen we nochtans 1-0 voor. Zelfs tegen een beter Gent, mag je dat thuis eigenlijk nooit meer weggeven. Maar zo'n instelling kostte ons dit seizoen al wel vaker kostbare punten. Nu, het is misschien goed dat we net voor de bekerfinale nog eens zo'n waarschuwing krijgen. Nu hebben we één week tijd om ons niveau op te trekken."Anderlecht kende een seizoen met heel wat hoogtes en laagtes. Paars-Wit speelde gelijk tegen Arsenal en Borussia Dortmund, maar verloor dan weer tegen promovendus Moeskroen-Péruwelz. "Zelfs al voetbalden we dit seizoen uitstekend in de Champions League en in sommige competitiewedstrijden: als we niet allemaal op niveau zijn en niet de nodige kwaliteit tonen, dan boeken we geen resultaten", aldus Proto aan Het Nieuwsblad.VoetbalBelgië

proto finale brugge

Anderlecht: "Hopelijk komt er weer toenadering met Brussel"
Hanni scoort Doelpunt van het Jaar
Frank Boeckx grijpt net naast titel 'Doelman van het jaar'
Tielemans bekroond tot Profvoetballer van het Jaar
Titelcoach Weiler is Trainer van het Jaar
Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic

Meer nieuws...