Hasi: "Te veel spelers al met hun hoofd bij finale"

Besnik Hasi was in zijn analyse scherp voor zijn spelers: "We waren gewoon niet goed genoeg. We wonnen geen duels en konden de match nooit controleren, behalve in de periode na de 1-0. Het is de verdienste van Gent dat ze hier komen winnen, maar het was mede door ons toedoen.""Te veel spelers zaten blijkbaar al met hun hoofd bij de bekerfinale. Dat kan misschien zijn uit angst voor blessures, maar dat is in elk geval niet de mentaliteit die ik wil zien", klonk het."We waren niet scherp genoeg in de duels, we hadden geen enkele tweede bal, we verdedigden niet goed en we verloren alle controle", somde Hasi op. "De flanken waren een ramp vandaag. N'Sakala en Vanden Borre lieten centeren, soms bleven ze gewoon staan. Nee, verdedigend was het echt niet goed, collectief ook niet. Een paar jongens waren precies met angst aan het spelen. Maar niemand was op niveau. Niemand kan na de match van vandaag zeggen dat ze het verdienen om te spelen in de bekerfinale", was Hasi streng.
"Een paar jongens moeten echt wakker worden. We gaan deze match analyseren en er conclusies uit trekken. Bij de twee tegengoals zien we er echt heel slecht uit."


In de eerste helft leek Anderlecht nog de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat gevoel was ook snel weg. "Tegen de gang in kwamen we op voorsprong en dan hadden we even controle. Tien minuten maar. Toen Defour naar de kant ging, was het weg. Die twee jonge gasten op het middenveld kunnen dat nog niet organiseren als we in de problemen komen. We wilden een goeie repetitie voor de finale en hadden de kloof met Gent kunnen vergroten."


Defour werd gewisseld bij de rust, maar dat was vooral uit voorzorg. "We wilden geen enkel risico nemen met Defour. Hij is geen speler die je in het laatste halfuur even inbrengt. Daarom hebben we hem laten starten en dan gewisseld tijdens de rust. We willen vooral dat hij klaar is voor de finale."

Sporza

hasi gent

Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard

Meer nieuws...