Voorbeschouwing: Anderlecht - Gent

Gent kon al 22 opeenvolgende keren niet meer winnen tegen Anderlecht in de competitie. Dit seizoen moesten de Buffalo's al drie keer het onderspit delven tegen de Brusselaars. Komt daar vannamiddag in het Astridpark verandering in?


Anderlecht-Gent is dé topper van de speeldag. Net op tijd recupereert Anderlecht ook sleutelspelers Praet en Defour. Marin en Rolando zijn heel twijfelachtig en zullen waarschijnlijk aan de kant blijven. "De twee zullen fit zijn voor de bekerfinal", zei vrijdag.


Centraal in de verdediging komt normaal gezien Heylen op de plaats van de Portugees te staan aangezien Mbemba ook nog niet hersteld is. Nuytinck is linksvoetig en met Deschacht loopt er zo al eentje rond centraal. En Hasi is geen fan van twee linksvoetigen in het hart van de verdediging.


Hein Vanhaezebrouck heeft dan weer een plan om Mitrovic af te stoppen, maar rekent daarbij op de hulp van de scheidsrechters die de Serviër zijn duwtjes moeten bestraffen. Hajradinovic, Poletanovic en Oussalah zijn out bij de Buffalo's.
De topper van de dertigste speeldag is alvast een voorsmaakje voor play-off 1. Kan Gent eindelijk eens winnen? "De play-offs beginnen nu", aldus Hasi.


Vermoedelijke opstellingen:


Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Heylen, Deschacht, N'Sakala, Defour, Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic, Contevoorbeschouwing gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...