Voorbeschouwing: Anderlecht - Gent

Gent kon al 22 opeenvolgende keren niet meer winnen tegen Anderlecht in de competitie. Dit seizoen moesten de Buffalo's al drie keer het onderspit delven tegen de Brusselaars. Komt daar vannamiddag in het Astridpark verandering in?


Anderlecht-Gent is dť topper van de speeldag. Net op tijd recupereert Anderlecht ook sleutelspelers Praet en Defour. Marin en Rolando zijn heel twijfelachtig en zullen waarschijnlijk aan de kant blijven. "De twee zullen fit zijn voor de bekerfinal", zei vrijdag.


Centraal in de verdediging komt normaal gezien Heylen op de plaats van de Portugees te staan aangezien Mbemba ook nog niet hersteld is. Nuytinck is linksvoetig en met Deschacht loopt er zo al eentje rond centraal. En Hasi is geen fan van twee linksvoetigen in het hart van de verdediging.


Hein Vanhaezebrouck heeft dan weer een plan om Mitrovic af te stoppen, maar rekent daarbij op de hulp van de scheidsrechters die de ServiŽr zijn duwtjes moeten bestraffen. Hajradinovic, Poletanovic en Oussalah zijn out bij de Buffalo's.
De topper van de dertigste speeldag is alvast een voorsmaakje voor play-off 1. Kan Gent eindelijk eens winnen? "De play-offs beginnen nu", aldus Hasi.


Vermoedelijke opstellingen:


Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Heylen, Deschacht, N'Sakala, Defour, Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic, Contevoorbeschouwing gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...