Tielemans: "Ik ben klaar om te knallen"

Youri Tielemans voegde op zijn zeventiende al een eerste landstitel aan zijn erelijst toe. Anderlecht strijdt nu opnieuw mee voor die hoofdprijs. Op 22 maart kan hij ook de Beker van België winnen.De jonge middenvelder heeft een mindere periode achter de rug. Zijn vormpeil gaat terug omhoog, met de bekerfinale en Play-Off I in aantocht.
 "Ik weet dat ik een mindere periode beleefde", stelt Tielemans in Het Nieuwsblad en HLN. "Er werd minder over mij gesproken, maar elke voetballer heeft wel eens zo’n tijd waarin hij controles mist die hij anders nooit mist. Dat komt alleen terug door hard te werken."
  

"Soms moet ik eens vaker voor de eenvoudige oplossing kiezen. Ik probeer daar aan te denken, maar ik wil ook mijn eigen speelstijl niet veranderen. Laat staan kwijtraken. Risico’s nemen, maakt deel uit van mijn spel. Als ik een opening zie, dan beslis ik in één seconde om die lange bal te spelen. Komt die pass aan, dan is het fantastisch. Maar soms arriveert de bal niet op de goeie bestemming. Pas door ervaring op te doen zal ik leren de juiste keuzes te maken."
  

"Een tweede titel en een beker op mijn 18de: dat zou fantastisch zijn. De belangrijkste periode van het seizoen komt er nu aan en ik ben klaar om te knallen."


Velen vergeten dat Youri Tielemans nog steeds een tiener is en daarmee ook de beslommeringen heeft van een 17-jarige. Een rijbewijs halen bijvoorbeeld. Of zijn laatste examens uit zijn schoolcarrière afleggen...
Zijn agenda zit dus goed vol de komende maanden. "Ik ben wat rustiger geworden op schoolgebied. Het loopt ook goed. Gisteren (donderdag) had ik mijn eindwerkpresentatie en die was heel goed", zegt hij zelf. 
Al moet het niet makkelijk zijn om al zijn ploegmaats te horen 'stoefen' over hun vakanties. "Mijn reservatie staat bij mijn examens (lacht).
De examens zijn voor na de play-offs. De andere spelers hebben hun vakantie al gereserveerd, voor mij zijn de examens mijn vakantie. 
Het is wel een grote opluchting dat het mijn laatste zijn. Nu kan ik me volgend jaar volledig op mijn voetbal concentreren. Dat zal toch wel heel wat schelen."En wat wil een bijna 18-jarige nog? "Mijn rijbewijs natuurlijk. Ik heb mijn theorie al gedaan en heb al tien lessen genomen bij de rijschool."
Die rijschool passeert wel regelmatig eens langs het oefencomplex op Neerpede. "Ik heb mijn ploegmaats al gewaarschuwd niet buiten te komen als ik bezig ben", lacht hij. "Welke auto ik ga nemen? Dat ligt al vast, maar ik hou het nog even voor mij."Tielemans over Dendoncker:  "Defour en Praet zijn bijna zeker van hun plaats. Ik ben heel blij voor Leander dat hij nu zo goed speelt. Ik ga er vanuit dat de beste zal spelen, zoals de trainer zei."


Tielemans over belangstelling:  "In mei ga je je contract tekenen. Dat is nog altijd zo,tuurlijk, dat heb ik toch altijd gezegd?. Ik hoor wel van de interesse in mij, maar ik ben er niet mee bezig. En Waarom zou ik vertrekken?"Tielemans over balverlies tegen KV Mechelen: "Ik weet ook dat ik tegen KV Mechelen in één minuut drie keer balverlies leed en dat er de derde keer een goal uit viel. Ik had die bal niet moeten verliezen, maar ik vond achteraf dat ik nog een grotere fout maakte door de fans niet te gaan groeten."


Tielemans over strafschopnemer: "Als ik een penalty trap, ben ik ergens anders. Dan maak ik abstractie van al de rest. Dat heb ik altijd gehad."
VoetbalBelgië

tielemans gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...