Hasi: "Marin en Rolando onzeker tegen Gent"

Anderlecht had vandaag goed nieuws te melden. Tegen de bekerfinale staat paars-wit waarschijnlijk vrijwel op zijn sterkst. De blessures van zowel Praet en Defour evolueren de goeie kant op.Voor Dennis Praet lijken er zondag al minuten weggelegd. "Hij heeft drie dagen met de groep al getraind en als hij geen reactie krijgt, zit hij zondag zeker op de bank", verklaarde Besnik Hasi. "Om te starten is het nog wat te vroeg, maar hij kan zeker wat minuten gebruiken. Hij heeft hard gewerkt en is klaar."


Ook Steven Defour kan zondag al op de bank zitten. "Hij heeft ook hard individueel gewerkt en heeft al een deel van de opwarming kunnen doen. Voor de bekerfinale zal hij zeker klaar zijn. Misschien kan hij tegen Gent op de bank zitten. Sowieso, als hij klaar is, speelt hij", aldus Hasi.


Voor Chancel Mbemba komt de wedstrijd van zondag te vroeg en ook de bekerfinale zal waarschijnlijk aan zijn neus voorbij gaan. "We mikken op het begin van de play-offs."


Minder goed nieuws kwam er over Marko Marin en Rolando. "Zij zijn heel twijfelachtig en neigen meer naar 'nee' voor zondag dan naar 'ja'. We moeten afwachten."


Daarnaast is er nog eentje voor wie het seizoen gedaan is: Oswal Alvarez. "Het is weer zijn enkel. Hij is bij dokter Van Dyck in Amsterdam geweest en die heeft hem drie weken rust voorgeschreven. Dit seizoen zal hij niet meer in actie komen."


'JE MOET NIET VERANDEREN WAT GOED IS' Hasi


Rolando zal dus dit weekend waarschijnlijk nog niet spelen. Dus heeft Besnik Hasi twee opties over om naast Deschacht te zetten in het centrum van de verdediging: Bram Nuytinck en Michäel Heylen.
Maar we weten dat Hasi geen fan is van twee linksvoetige verdedigers naast elkaar. Twee rechtsvoetigen heeft hij al minder last mee en dus zal waarschijnlijk Heylen weer zijn kans krijgen tegen Moses Simon, die hij al twee keer uit de match hield. "Hij was inderdaad twee keer goed", knikte Hasi. 
Dan moet Bram Nuytinck opnieuw zijn frustraties gaan verbijten. "Het komt door omstandigheden. Als hij niet geblesseerd was geraakt, had hij zijn plaats wel gehouden. Maar Oli doet het heel goed en je moet niet veranderen wat goed is", moet Hasi de Nederlander teleurstellen.Aleksandar Mitrovic staat met acht gele kaarten geboekt en moet dus oppassen. Nog twee en hij mag tijdens de play-offs twee wedstrijden op het strafbankje gaan zitten.
Besnik Hasi is daar ook bezorgd om. En Hein Vanhaezebrouck goot nog wat olie op het vuur door de refs te waarschuwen voor zijn duwtjes. "Ik zeg hem al weken dat hij moet oppassen", knikte de coach van Anderlecht. "Maar hij heeft er ook een paar gekregen die er geen waren. Op Lokeren en ook tegen Genk kreeg hij er één voor niks. Maar goed, ik kan daar niks tegen doen. Ik kan hem ook niet zeggen dat hij niet in duel mag gaan als ik hem vraag om mee te verdedigen. Dan kan dat gebeuren. En ik kan de refs nu toch ook niet gaan verwittigen hé", knipoogde hij nog naar Vanhaezebrouck. hasi gent defour praet mbemba marin rolando alvarez

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...