Demarez: "Dendoncker? Fysiek en technisch sterk, maar ook (te) bescheiden"

De felicitaties vliegen Leander Dendoncker rond de oren na zijn prestatie tegen KV Kortrijk. De middenvelder speelde een secure match en scoorde na een verschroeiende raid de verlossende 2-0 voor paars-wit. De 19-jarige Anderlechtenaar blijft zeer nuchter onder de lofbetuigingen, vindt Sporza-voetbaljournalist Eddy Demarez.Een 8 in Het Laatste Nieuws en een 8 in Het Nieuwsblad, plus overal unaniem uitgeroepen tot Man van de Match: de wedstrijd van Leander Dendoncker heeft de verdiende luister gekregen in de pers.
Terecht, vindt Eddy Demarez, die Dendoncker dit seizoen al meermaals aan het werk zag en zijn kwaliteiten naar waarde schat. "Dendoncker stond er vanaf het moment dat hij zijn kans gekregen heeft, hij had geen tijd nodig om in het ritme te komen."


"En op dit moment is hij gewoon beter dan Youri Tielemans, die weggezakt is, wat op zich ook normaal is na wat hem vorig seizoen allemaal overkomen is. Maar Dendoncker heeft bijvoorbeeld wel meer lichamelijke kwaliteiten dan Tielemans: hij is een kop groter en is fysiek heel sterk."


"Dendoncker heeft nog meer troeven: hij straalt heel veel rust uit, heeft een goeie techniek en dito schot. En hij is een valse trage: hij lijkt niet snel, maar hij haalde gisteren als verdediger op een bepaald moment wel Teddy Chevalier terug en stak in de 85e minuut nog het hele veld over. Niemand die hem kon volgen. Daarnaast begint hij nu ook te scoren: gisteren zijn tweede competitiedoelpunt in enkele weken. Zijn polyvalentie - hij kan zowel centraal in het midden als achteraan spelen - is een extra troef. Het is niet voor niets dat Besnik Hasi hem een kans gaf en Guillaume Gillet, Sasha Kljestan en Luka Milivojevic liet vertrekken."


Dendoncker is 19 en in korte tijd als een komeet de lucht ingeschoten. Demarez: "Hij zal een terugval krijgen - dat kan niet anders - en net zoals bij Tielemans is dat normaal. Maar hij zal daar goed mee omgaan, want hij is een intelligente kerel. In zijn interviews komt hij bescheiden over. Zoals gisteren na zijn doelpunt. Hij legde de verdienste voor zijn knappe schot bij de teruglegger van Najar. Dat vond ik toch iets te bescheiden."

Sporza

dendoncker kortrijk demarez

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...