10 Anderlecht-spelers winnen makkelijk tegen Kortrijk

Anderlecht heeft de topper tegen Kortrijk tot een goed einde gebracht. Anderlecht kwam al snel met een mannetje minder te staan, maar hield de drie punten thuis tegen een onmondig Kortrijk: 2-0. Domper op de feestvreugde was de blessure bij Steven Defour.

Rolando ging er al na zes minuten uit na een late tackle met gestrekt been op Van Eenoo om balverlies goed te maken. Ref Wouters twijfelde niet. De uitsluiting kwam de kwaliteit van het voetbal niet ten goede, integendeel: er was nog amper iets te zien in Brussel. Kortrijk was onmondig tegen tien man. Anderlecht reageerde gefrustreerd op de uitsluiting en ging bij elke volgende fout verhaal halen bij de ref. Die gaf Chanot en Tielemans geel. Kortrijk kon de match niet in handen nemen en creëerde geen gevaar, Anderlecht prikte af en toe tegen. Zijn eerste doelkans kwam er wel pas na 40 minuten, maar die was meteen ook raak: Mitrovic kopte zijn twaalfde goal binnen bij een goed getrapte corner van Defour.

Ook na de rust kon KV Kortrijk geen vuist maken. Anderlecht kreeg snel een tweede tegenslag (na het rood) te verwerken, toen Defour met zijn enkel tussen de benen bleef steken van Tomasevic. De patron op het middenveld moest op een draagbaar afgevoerd worden. Dat gaf Kortrijk geen boost. De Smet schoot de enige goed uitgespeelde aanval hoog over. Anderlecht toonde ook niets meer. Het had wel even het numerieke overwicht toen Poulain en De Mets elkaar raakten en allebei bebloed van van het veld moesten voor verzorging. Uiteindelijk stelde man van de match Dendoncker de zege veilig. Hij rondde een actie die hij zelf opzette fraai af. Kortrijk stond toen ook net met zijn tienen, na een tweede geel voor Marusic.

Anderlecht houdt de kloof met Club Brugge zo op één punt. Kortrijk doet door de overwinning van Charleroi en Racing Genk een slechte zaak in de strijd voor een Play-off I-ticket, al blijft het wel vijfde.

Goals: 40' Mitrovic (1-0), 85' Dendoncker (2-0)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht (94' Colin), Rolando, Vanden Borre, Marin (76' Acheampong), Defour (57' Nuytinck), Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic
Kortrijk: Henkinet, Tomasevic, Chanot (46' Ulens), Poulain, Capon, Matton, Van Eenoo (46' Klaasen), De Mets, Marusic, Chevalier, Santini (63' De Smet)
Gele kaarten: 9' Chanot, 10' Tielemans, 68' Marusic, 80' Vanden Borre
Rode kaarten: 6' Rolando, 81' Marusic (2x geel)
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 21.000

Sporza

kortrijk jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...