Van Holsbeeck: "We gaan vol voor de kwalificatie"

RSC Anderlecht is deze namiddag vertrokken richting Rusland voor de terugwedstrijd van de 1/16e finales van de UEFA Europa League tegen Dinamo Moskou. Net voor het vertrek in Zaventem stond HERMAN VAN HOLSBEECK de talrijk aanwezige pers te woord.


"In de heenwedstrijd had Dinamo Moskou ons wat onderschat, maar donderdag zullen ze heel gemotiveerd aan de aftrap staan", opent de algemeen manager. "RSC Anderlecht speelde een zeer goede wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion, maar het bleef toch steken op 0-0. Het was belangrijk om geen doelpunt te slikken, maar het is jammer dat we ondanks de vele kansen zelf niet konden scoren. Het wordt een heel moeilijke wedstrijd, maar in de Champions League hebben we al bewezen dat we ook op verplaatsing een resultaat kunnen halen" !


Dinamo Moskou bewees in Brussel dat het een zeer sterk elftal heeft, maar Herman Van Holsbeeck gelooft ook in de kwaliteiten van paars-wit. "De spelers leven voor dit soort wedstrijden. Het is belangrijk om de eerste twintig minuten goed door te komen en om dan op de tegenaanval uit te breken. Voor het imago van een Belgische club is het heel goed om in de 1/8e finale van een Europese competitie te staan. We gaan dan ook vol voor de kwalificatie. Onze kern is groot genoeg om op alle vlakken mee te strijden", aldus algemeen manager Herman Van Holsbeeck.


Ilombé Mboyo werd door KRC Genk naar de B-kern gestuurd nadat hij in de Carré was zondag en zich de dag nadien ziek meldde. Steven Defour en nog enkele spelers van Anderlecht waren er ook. Geen probleem voor Herman Van Holsbeeck. 
"De coach heeft de spelers na de zege tegen Genk een dag vrij gegeven. Dan is het normaal dat ze samen iets gaan drinken in de Carré. Maar vanaf vandaag zal de focus op Dinamo staan", vertelt hij aan Sporza.Hij had het ook over de blessure van Dennis Praet. "Alleen tijd kan zijn blessure helen. We willen geen risico's nemen. We maken hem klaar voor de play-offs. We willen hem liefst zo vroeg mogelijk fit krijgen, maar we moeten hem tijd geven."


VoetbalNieuws

vanholsbeeck dinamo

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...