Demarez: "Wat Svilar op zijn 15e kan, is echt niet normaal"

Onze voetbalcommentator Eddy Demarez was gisteren een aandachtig toeschouwer tijdens Anderlecht-Barcelona in de UEFA Youth League. Demarez is vol lof over de amper 15-jarige Anderlecht-doelman Mile Svilar. "Als je ziet wat hij nu al kan, moet er voor hem al veel mislopen om niet de Europese top te halen", zegt Demarez.Mile Svilar is de zoon van Ratko Svilar, zelf een gewezen doelman en een boegbeeld van Antwerp. "Maar ik denk dat Mile nu al beter is dan zijn vader ooit geweest is. Hij is volgens mij ook groter. Hij straalt enorm veel zelfvertrouwen uit", zegt Demarez.


"Hij leek niet onder de indruk van de omstandigheden en oogde heel zelfverzekerd. Misschien een tikkeltje nonchalant, maar dat komt door zijn leeftijd. Hij is nog maar 15. Dat is een jaar of drie jonger dan zijn ploegmaats. Het is heel uitzonderlijk dat hij op die leeftijd daar al meedoet. Ik heb de voorbije jaren heel veel jeugdvoetbal gezien, maar ik zag nog nooit een doelman met zo'n trap in zijn voeten. Met een aanloop van drie meter trapt hij de bal 20 meter voorbij de middenlijn. Hij is ook heel sterk op zijn lijn en in de lucht en gooit ook goed uit. Wat hij kan op zijn leeftijd, is echt niet normaal."


"Qua présence is hij vergelijkbaar met Courtois. Dat is ook een koele kikker met een uitstraling van "niks kan mij overkomen". En misschien heeft Svilar dat zelfs nog wat meer. Hij lijkt ook breder en steviger dan Courtois. Je kunt er echt niet naast kijken. Hij wordt dit jaar 16 en dat is wel een cruciale leeftijd. De interesse in hem is enorm en na gisteren zal Barcelona ook wel geïnteresseerd zijn. Het wordt heel moeilijk voor Anderlecht om hem te houden, maar voor hem zou dat wel beter zijn."


"Het zou wel jammer zijn voor Davy Roef, want dat is ook een goeie keeper. Maar ik denk dat Svilar nog eerder zal spelen dan Roef. Hij zal er heel rap bij zijn. Als je ziet wat hij nu al kan, moet er voor hem al veel mislopen om niet de Europese top te halen."

Sporza

demarez svilar roef

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...