Van Holsbeeck: "Dit wordt een moeilijke uitwedstrijd"

Anderlecht maakt volgens Herman Van Holsbeeck donderdag absoluut kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League."In de terugmatch zal Dinamo wel 100 procent gemotiveerd zijn", zo zei de algemeen directeur van paars-wit op de luchthaven in Zaventem. "Dit wordt een moeilijke uitwedstrijd", aldus Van Holsbeeck. "Dinamo Moskou heeft de heenwedstrijd misschien te licht opgevat. Donderdag zullen ze wel 100 procent gemotiveerd zijn. We moeten proberen de eerste 20 minuten te overleven, misschien kunnen we op de tegenaanval iets bereiken. Na die match zullen we exact weten wat we waard zijn."


"In de heenmatch hebben we geen doelpunt geslikt, dat was een goede zaak", vervolgde de algemeen directeur. Vorige week creëerde Anderlecht erg veel kansen. "Natuurlijk hadden we minstens één daarvan in een doelpunt moeten omzetten. Maar in de Champions League hebben we dit seizoen al bewezen dat we heel wat kunnen realiseren. Als je bij Arsenal en Dortmund een resultaat kunt neerzetten, dan krijg je veel vertrouwen. En iemand als Rolando heeft de voorbije weken getoond over heel wat kwaliteiten te beschikken. We gaan dus voor de kwalificatie voor de volgende ronde." 


Paars-wit is niet alleen in de Europa League nog actief, verder volgen ook nog de bekerfinale tegen Club Brugge en de strijd om de titel in Play-off 1. "Met een kern van 20 tot 25 spelers moeten we dit kunnen opvangen", vervolgde Van Holsbeeck. "Wanneer nodig, laten we enkelen rusten. We zullen proberen om op deze drie fronten er het maximale uit te halen." 


vanholsbeeck dinamo

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...