Van Holsbeeck: "Dit wordt een moeilijke uitwedstrijd"

Anderlecht maakt volgens Herman Van Holsbeeck donderdag absoluut kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League."In de terugmatch zal Dinamo wel 100 procent gemotiveerd zijn", zo zei de algemeen directeur van paars-wit op de luchthaven in Zaventem. "Dit wordt een moeilijke uitwedstrijd", aldus Van Holsbeeck. "Dinamo Moskou heeft de heenwedstrijd misschien te licht opgevat. Donderdag zullen ze wel 100 procent gemotiveerd zijn. We moeten proberen de eerste 20 minuten te overleven, misschien kunnen we op de tegenaanval iets bereiken. Na die match zullen we exact weten wat we waard zijn."


"In de heenmatch hebben we geen doelpunt geslikt, dat was een goede zaak", vervolgde de algemeen directeur. Vorige week creëerde Anderlecht erg veel kansen. "Natuurlijk hadden we minstens één daarvan in een doelpunt moeten omzetten. Maar in de Champions League hebben we dit seizoen al bewezen dat we heel wat kunnen realiseren. Als je bij Arsenal en Dortmund een resultaat kunt neerzetten, dan krijg je veel vertrouwen. En iemand als Rolando heeft de voorbije weken getoond over heel wat kwaliteiten te beschikken. We gaan dus voor de kwalificatie voor de volgende ronde." 


Paars-wit is niet alleen in de Europa League nog actief, verder volgen ook nog de bekerfinale tegen Club Brugge en de strijd om de titel in Play-off 1. "Met een kern van 20 tot 25 spelers moeten we dit kunnen opvangen", vervolgde Van Holsbeeck. "Wanneer nodig, laten we enkelen rusten. We zullen proberen om op deze drie fronten er het maximale uit te halen." 


vanholsbeeck dinamo

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...