Anderlecht klopt Genk en hijgt in de nek van Club

Anderlecht heeft de kloof met leider Club Brugge bijna gedicht. Dankzij een goal van Steven Defour won paars-wit met 0-1 op het veld van RC Genk. Anderlecht volgt nu op één puntje van Club.

Het duel begon in een Engels tempo en met veel gevaar. Anderlecht opende verrassend snedig met Mitrovic als spilfiguur in de aanvallen. De bedrijvige Serviër testte de reflexen van Köteles, maar bevond zich wat later domweg in het vaarwater van Marin. Genk schrok even, maar herpakte zich ogenblikkelijk en versierde zelf een dot van een kans. Cissé kapte eerst nog handig vrij, maar legde matig terug. Zo kon Gorius niet voluit trappen en had Proto een gepast antwoord klaar. Beide ploegen moesten in het eerste halfuur al diep in het krachtenarsenaal tasten en besloten dat het welletjes was geweest. De rest van de eerste helft haalde logischerwijs niet langer een hoog niveau.

Vroeg in de tweede helft viel het doelpunt. Defour draaide na een vlotte paars-witte actie rond zijn as en prikte de bal in de korte hoek. Het was allemaal wat minder dan in het flitsende eerste halfuur, vooral bij Genk dan. De thuisploeg spartelde wel, maar kwam zelden in de buurt van Proto. Enkel Buffel kon het Brusselse sluitstuk nog onder vuur nemen van in de grote rechthoek. De grootste dreiging kwam dan ook van de landskampioen. Een bom van Tielemans spatte uiteen op de lat en in de slotminuten werden nog een paar veelbelovende tegenaanvallen de nek omgewrongen. De zege kwam evenwel niet meer in gevaar.

Goal: 51' Defour (0-1)
Genk: Köteles, Anele, Kabasele, Kara, Castagne, Cissé, Milinkovic, Gorius (85' Kage), Buffel, Okriashvili, Joseph-Monrose (66' Cavric)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Rolando, Vanden Borre (90' Colin), Marin (72' Acheampong), Defour (89' Cyriac), Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 30' Okriashvili, 61' Mitrovic, 78' Vanden Borre, 85' Defour
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 22.075

Sporza

genk jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...