Anderlecht klopt Genk en hijgt in de nek van Club

Anderlecht heeft de kloof met leider Club Brugge bijna gedicht. Dankzij een goal van Steven Defour won paars-wit met 0-1 op het veld van RC Genk. Anderlecht volgt nu op één puntje van Club.

Het duel begon in een Engels tempo en met veel gevaar. Anderlecht opende verrassend snedig met Mitrovic als spilfiguur in de aanvallen. De bedrijvige Serviër testte de reflexen van Köteles, maar bevond zich wat later domweg in het vaarwater van Marin. Genk schrok even, maar herpakte zich ogenblikkelijk en versierde zelf een dot van een kans. Cissé kapte eerst nog handig vrij, maar legde matig terug. Zo kon Gorius niet voluit trappen en had Proto een gepast antwoord klaar. Beide ploegen moesten in het eerste halfuur al diep in het krachtenarsenaal tasten en besloten dat het welletjes was geweest. De rest van de eerste helft haalde logischerwijs niet langer een hoog niveau.

Vroeg in de tweede helft viel het doelpunt. Defour draaide na een vlotte paars-witte actie rond zijn as en prikte de bal in de korte hoek. Het was allemaal wat minder dan in het flitsende eerste halfuur, vooral bij Genk dan. De thuisploeg spartelde wel, maar kwam zelden in de buurt van Proto. Enkel Buffel kon het Brusselse sluitstuk nog onder vuur nemen van in de grote rechthoek. De grootste dreiging kwam dan ook van de landskampioen. Een bom van Tielemans spatte uiteen op de lat en in de slotminuten werden nog een paar veelbelovende tegenaanvallen de nek omgewrongen. De zege kwam evenwel niet meer in gevaar.

Goal: 51' Defour (0-1)
Genk: Köteles, Anele, Kabasele, Kara, Castagne, Cissé, Milinkovic, Gorius (85' Kage), Buffel, Okriashvili, Joseph-Monrose (66' Cavric)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Rolando, Vanden Borre (90' Colin), Marin (72' Acheampong), Defour (89' Cyriac), Tielemans, Dendoncker, Najar, Mitrovic
Gele kaarten: 30' Okriashvili, 61' Mitrovic, 78' Vanden Borre, 85' Defour
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 22.075

Sporza

genk jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...