Hasi: "Ik ga niet klagen nu ik zoveel keuze heb"

Anderlecht ziet zijn blessureboeg druppelsgewijs volledig leeglopen. Tegen de play-offs heeft Besnik Hasi mogelijk de beschikking van zijn volledige kern, Suarez buiten beschouwing gelaten.


"Niet ideaal", noemde Hasi zijn vele keuzemogelijkheden. "Ideaal zou geweest zijn dat we in de eerste competitiehelft veel hadden kunnen wisselen en in de tweede draaiden met 13 14 spelers. Wij doen nu het omgekeerde, maar ja, ik ga niet klagen nu ik zoveel keuze heb", lachte hij.


Najar traint vandaag met de groep en is mogelijk inzetbaar tegen KV Mechelen. Leander Dendoncker mist ook vandaag de training door ziekte. Dennis Praet traint nog steeds individueel, maar wel met de bal. Hasi wil echter geen datum op zijn terugkeer plakken, "maar normaal gezien kan hij volgende week aansluiten de groep."

 
Mbemba is dan weer inzetbaar. "Waarom niet? Hij heeft geen wereldbekerfinale gespeeld h? Hij is een heel professioneel man en is titularis als hij fit is. Daar gaan we ook niet over zeveren. Die jongen heeft voor de ploeg al veel gedaan. In internationale weken landde hij soms vrijdag en speelde zaterdag. Dat ben ik niet vergeten."


Bij RSC Anderlecht maakten ze afgelopen week werk van de contractverlengingen van youngsters Frank Acheampong (21) en Davy Roef (21). Het ziet ernaar uit dat er nog heel wat zullen volgen, want Besnik Hasi sprak vrijdagmiddag duidelijke taal.  "Wij gaan de contracten van al onze jongeren verlengen, dan zitten we goed voor vier vijf jaar", zo tekende VTM op bij de coach van Anderlecht. Dat is dus goed nieuws voor heel wat talenten uit de A-kern van Paars-Wit.
Het zijn er dan ook heel wat: onder meer Aaron Leya Iseka (18), Leander Dendoncker (19) en Nathan Kabasele (21). "Het komt van twee kanten. Wij geloven in hen en zij geloven in wat wij hen bieden", zo zei Hasi nog.


Nu over de komende tegenstander KV Mechelen; "En zeer moeilijk tegenstander, heel veel kracht, gevaarlijk op stilstaande fases. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Bij ons staat de organisatie op punt. We beginnen nu al al aan de Play-Offs want de vijf volgende tegenstanders spelen we tegen vier ploegen die ook in de Play-Offs ook mee kunnen. We zijn nog op alle vlakken actief maar we hebben nog niks. We kunnen nog veel verliezen, we moeten nederig blijven." Aldus de trainer.

Voetbalkrant

hasi mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...