Hasi: "Ik ga niet klagen nu ik zoveel keuze heb"

Anderlecht ziet zijn blessureboeg druppelsgewijs volledig leeglopen. Tegen de play-offs heeft Besnik Hasi mogelijk de beschikking van zijn volledige kern, Suarez buiten beschouwing gelaten.


"Niet ideaal", noemde Hasi zijn vele keuzemogelijkheden. "Ideaal zou geweest zijn dat we in de eerste competitiehelft veel hadden kunnen wisselen en in de tweede draaiden met 13 à 14 spelers. Wij doen nu het omgekeerde, maar ja, ik ga niet klagen nu ik zoveel keuze heb", lachte hij.


Najar traint vandaag met de groep en is mogelijk inzetbaar tegen KV Mechelen. Leander Dendoncker mist ook vandaag de training door ziekte. Dennis Praet traint nog steeds individueel, maar wel met de bal. Hasi wil echter geen datum op zijn terugkeer plakken, "maar normaal gezien kan hij volgende week aansluiten de groep."

 
Mbemba is dan weer inzetbaar. "Waarom niet? Hij heeft geen wereldbekerfinale gespeeld hé? Hij is een heel professioneel man en is titularis als hij fit is. Daar gaan we ook niet over zeveren. Die jongen heeft voor de ploeg al veel gedaan. In internationale weken landde hij soms vrijdag en speelde zaterdag. Dat ben ik niet vergeten."


Bij RSC Anderlecht maakten ze afgelopen week werk van de contractverlengingen van youngsters Frank Acheampong (21) en Davy Roef (21). Het ziet ernaar uit dat er nog heel wat zullen volgen, want Besnik Hasi sprak vrijdagmiddag duidelijke taal.  "Wij gaan de contracten van al onze jongeren verlengen, dan zitten we goed voor vier à vijf jaar", zo tekende VTM op bij de coach van Anderlecht. Dat is dus goed nieuws voor heel wat talenten uit de A-kern van Paars-Wit.
Het zijn er dan ook heel wat: onder meer Aaron Leya Iseka (18), Leander Dendoncker (19) en Nathan Kabasele (21). "Het komt van twee kanten. Wij geloven in hen en zij geloven in wat wij hen bieden", zo zei Hasi nog.


Nu over de komende tegenstander KV Mechelen; "En zeer moeilijk tegenstander, heel veel kracht, gevaarlijk op stilstaande fases. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Bij ons staat de organisatie op punt. We beginnen nu al al aan de Play-Offs want de vijf volgende tegenstanders spelen we tegen vier ploegen die ook in de Play-Offs ook mee kunnen. We zijn nog op alle vlakken actief maar we hebben nog niks. We kunnen nog veel verliezen, we moeten nederig blijven." Aldus de trainer.

Voetbalkrant

hasi mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...