Heylen over concurrentie : "Ik ga zeker de moed niet laten zakken"

Michaël Heylen stak voor de tweede keer Gent-revelatie Moses Simon in zijn achterzak. Voor de verdediger een opkikker nu hij weet dat er straks wellicht anderen zijn plaats zullen innemen.Zeven matchen op rij in de basis en tien wedstrijden in de Jupiler League, het is meer dan hij verwachte voor het seizoen. "Eerlijk gezegd wel, want in het begin van het seizoen wou de club al een verdediger bijhalen en in dat geval had ik uitgeleend mogen worden. Zoveel kansen had ik niet verwacht", aldus de verdediger.
Maar met de komst van Rolando en de terugkeer van Mbemba en Nuytinck is de keuze van Hasi centraal redelijk wat gestegen. "Ik neem de coach zeker niks kwalijk. Hij wil zoveel mogelijk keuzes en bij een topploeg is dat nodig. Ik ga zeker de moed niet laten zakken en blijven werken."


De bekerfinale is wel ook mee zijn verdienste. "Tuurlijk hoop ik om er bij te zijn, maar ik zal al blij zijn dat ik in de selectie zit. Dat is voor mij ook leerrijk. Een jonge gast moet zijn kansen afwachten. En als je hoort dat de coach lovend over je is, doet dat wel deugd."
Met Rolando heeft hij er alvast ook een leerrijk voorbeeld bij. "Na de match stond ik met de armen in de zij op adem te komen en hij kwam direct naar mij om te zeggen dat ik zo niet moest staan", zei hij vol respect. "Hij heeft heel veel ervaring en zelfs op training kan ik enorm veel van hem leren."Voetbalkrant

heylen cofidiscup gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...