Heylen over concurrentie : "Ik ga zeker de moed niet laten zakken"

MichaŽl Heylen stak voor de tweede keer Gent-revelatie Moses Simon in zijn achterzak. Voor de verdediger een opkikker nu hij weet dat er straks wellicht anderen zijn plaats zullen innemen.Zeven matchen op rij in de basis en tien wedstrijden in de Jupiler League, het is meer dan hij verwachte voor het seizoen. "Eerlijk gezegd wel, want in het begin van het seizoen wou de club al een verdediger bijhalen en in dat geval had ik uitgeleend mogen worden. Zoveel kansen had ik niet verwacht", aldus de verdediger.
Maar met de komst van Rolando en de terugkeer van Mbemba en Nuytinck is de keuze van Hasi centraal redelijk wat gestegen. "Ik neem de coach zeker niks kwalijk. Hij wil zoveel mogelijk keuzes en bij een topploeg is dat nodig. Ik ga zeker de moed niet laten zakken en blijven werken."


De bekerfinale is wel ook mee zijn verdienste. "Tuurlijk hoop ik om er bij te zijn, maar ik zal al blij zijn dat ik in de selectie zit. Dat is voor mij ook leerrijk. Een jonge gast moet zijn kansen afwachten. En als je hoort dat de coach lovend over je is, doet dat wel deugd."
Met Rolando heeft hij er alvast ook een leerrijk voorbeeld bij. "Na de match stond ik met de armen in de zij op adem te komen en hij kwam direct naar mij om te zeggen dat ik zo niet moest staan", zei hij vol respect. "Hij heeft heel veel ervaring en zelfs op training kan ik enorm veel van hem leren."Voetbalkrant

heylen cofidiscup gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...