Marin: "Op de flank haal ik mijn hoogste rendement"

We zagen gisteren een glimp van de 'echte' Marko Marin. Tegen Gent liet hij zijn steekpasjes buitenkant voet en zijn voetbalintelligentie blijken. Als dat de voorbode is van meer, zal hij Anderlecht grote diensten bewijzen.


“Mijn voorkeur gaat toch uit naar de linkerflank”, zegt Marin in Het Laatste Nieuws. “Ik ben een flankaanvaller, op de flank haal ik mijn hoogste rendement. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met onze prestatie.De twee snelle goals braken het elan van Gent. Anderlecht is de beste ploeg van België alleen moeten we dat iedere wedstrijd laten zien.”Marin zonderde een paar keer Cyriac en Conte af voor doel, maar die profiteerden niet. Zijn pasje op Conte lokte dan weer wel een strafschop uit. "Het gaat beter en beter", lachte hij achteraf. "Ik ben nog niet honderd procent, maar ik zal het wel zijn tegen de play-offs."


Volgende week mist hij de EL-wedstrijd tegen Moskou aangezien hij al met Fiorentina Europees speelde. "Maar ik heb geen schrik om mijn plaats kwijt te raken. Als ik fit ben, zal ik spelen, daar ben ik zeker van", zei hij vol vertrouwen. Zijn integratie verloopt ook beter en beter. "Het was even wennen, maar het is hetzelfde voetbal als in Duitsland ongeveer. Fysiek gecombineerd met techniek. Ik ben niet verrast geweest door het niveau. Tot nu toe heb ik wel in de beste stadions gespeeld, heb ik gehoord. We zullen de rest wel zien."
Voor Marko Marin wordt het zijn tweede bekerfinale. "Ik heb er al één Duitse gespeeld tegen Bayern München en verloren. Het wordt in ieder geval iets speciaals."Voetbal24.be

marin cofidiscup gent

Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"

Meer nieuws...