Hasi: "Ik wil absoluut die finale halen"

Vijf spelers die op een kaart van een schorsingsdag staan en dus de bekerfinale mogelijk missen, een 0-2 voorsprong en Gent dat mogelijk wat titularissen laat rusten,... Besnik Hasi heeft er geen boodschap aan en zal geen risico's nemen.


"Ik las vandaag in de krant dat ik 120 opties heb... Houden jullie er dan ook rekening mee dat ik een paar spelers heb die nog geblesseerd zijn en dat de jonge gasten tijd nodig hebben om op niveau te komen?", stak Hasi van wal. 
Met Mitrovic, N'Sakala, Acheampong, Heylen en Vanden Borre heeft hij vijf spelers die op één kaart van een bekerschorsingsdag zitten. "Het is geen optie dat ik ga beginnen wisselen in functie daarvan", maakte hij snel duidelijk. "Ik ga ook niet zeggen dat ze hun voet moeten terugtrekken. Gent blijft een goeie ploeg hé."
Het resultaat is dus het belangrijkste, die bekerfinale het doel. "Ik wil absoluut die finale halen. Ik ga tegen de jongens zeggen eerst die match alles geven en dan zullen we wel zien of we zondag moeten wisselen. Het is slechts 0-2 nietwaar?""En Hein Vanhaezebrouck zegt dan wel dat hij gaat wisselen, maar Neto zal sowieso spelen, want die is dit weekend geschorst. In plaats van Van der Bruggen kan hij Kums zetten en in plaats van Dejaegere Milicevic. Dat zijn geen verzwakkingen... Hein legt de druk graag bij ons, maar thuis zijn wij sowieso altijd favoriet. Daar kruip ik niet vanonder."
Zelfs in doel wil hij Davy Roef niet opnieuw zetten. "Morgen speelt Silvio. Ik herhaal: ik speel met mijn sterkst mogelijk ploeg!"
Voetbalkrant

hasi gent cofidiscup

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...