Van Holsbeeck: "Alles wat wij zeggen of voorstellen geeft altijd aanleiding tot heisa"

Anderlecht heeft niet al te veel steun binnen de Pro League. Het nationaal stadion zorgt voor de meeste frustraties en het succes van de club steekt sommigen de ogen uit. Dat ziet ook Herman Van Holsbeeck.


"Ik moet terugdenken aan de avond van de Gouden Schoen. De show begint met Vazquez die de trofee krijgt voor 'Doelpunt van het Jaar', dan Ryan met de prijs voor 'Doelman van het Jaar'. Ik zat aan de tafel met Tielemans en Praet en zei tegen de jongens: "Bereid je maar voor op een avondje Club Brugge'", vertelt Van Holsbeeck in HLN.


Maar daarna kwam de triomf... en nog iets anders. "Besnik kreeg de prijs voor 'Beste Trainer', Tielemans 'Beste Belofte' en Praet gaat in de laatste rechte lijn over Vazquez. 's Nachts, bij het naar buiten gaan, kijk je rond, zie je de blikken, en dan weet je: 'Ohlala, de jaloezie zal nog erger worden.
Alles wat wij zeggen of voorstellen is per definitie een aanleiding voor de rest om te gaan zoeken wat het voordeel van Anderlecht zou kunnen zijn in de plannen. Die mentaliteit…”
Met de komst van de Portugees Rolando kwam last minute toch nog een centrale verdediger naar het Astridpark. Deze stond wel niet op het lijstje van de scouts. "We hadden drie namen op de lijst staan: Milosevic, Scholz en iemand uit de Balkan-competitie. Om verschillende redenen ging geen van deze transfers door. Dan ben je uiteindelijk aangewezen op je netwerk, daar moeten we eerlijk in zijn. Via Luciano D'Onofrio hebben we sinds afgelopen zomer een goed contact met Porto. Finaal kwam uiteindelijk Rolando ter sprake, die nog één jaar contract had. De jongen zelf wou graag naar Italië, maar Porto heeft hem uiteindelijk verplicht om naar hier te komen. Toen ik hem ging afhalen op de luchthaven heeft hij mij dit ook eerlijk gezegd, maar anderzijds wil hij zich ook tonen".


In de eigen competitie kon Anderlecht echter nog niet overtuigen. "We hebben voor het seizoen als eerste doel gesteld om Anderlecht Europees opnieuw op de kaart te zetten", legt Van Holsbeeck uit. "Daarom waren de prestaties van de Champions League zo belangrijk."
Bij Anderlecht was er veel kritiek dat er concentratieverlies zou zijn in de Belgische competitie. Van Holsbeeck kan die mindere resultaten wel begrijpen. "Zeker met zo'n jonge kern. Maar nu zijn de laatste zes wedstrijden voor de play-offs cruciaal. Het is belangrijk dat Club Brugge niet verder uitloopt."Anderlecht maakt opnieuw goed gebruik van de competitieformule door voor het tweede jaar op rij als op de play-offs te zetten en de competitie als een opstapje te beschouwen. "Het is nog wachten op de allerbeste Marin en Rolando, maar ze hebben nog wat tijd. Als iedereen fit is, dan hebben wij de beste ploeg."
"Wij hebben met Besnik Hasi een zeer goede trainer", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Hij voelt zijn spelers goed aan, hij is tactisch bijzonder sterk en Besnik is razend ambitieus. De ideale cocktail. Wees gerust, wij zijn hier 't spel aan het oppompen. Ik voel dat onze spelers nu al aan het uitkijken zijn naar de bekerfinale tegen Club - zonder AA Gent te onderschatten. Als iedereen fit is hebben wij de beste ploeg."
VoetbalBelgië

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...