Deschacht: "We moeten ons kwalificeren"

Dankzij een 0-2-overwinning in de Ghelamco Arena staat Anderlecht wel heel dicht bij een plaats in de bekerfinale. Na de wedstrijd wilde Olivier Deschacht echter nog niet te veel op de feiten vooruitlopen. 


"Het gevaar is juist dat we denken dat het al gedaan is", zei Deschacht aan Sporza. "Maar liever 0-2 voor dan hier verliezen. Er zijn geen excuses, we moeten ons kwalificeren. We hadden veel goesting. Er komen veel jongens terug, dus de concurrentie wordt enorm en iedereen wil zich bewijzen. Dat zag je vandaag. Een scherp Anderlecht, voetballend niet altijd top en we gaven ook een paar kansen weg in de tweede helft, maar iedereen was scherp en de mentaliteit is er", merkte Deschacht ook op.


"We hebben negentig minuten lang de perfecte mentaliteit laten zien. Daardoor verdienen we deze zege: omdat we meer grinta toonden dan Gent. De mentaliteit was fantastisch", aldus Deschacht.
En hij ging verder. "Waarom Vanden Borre op rechtsmidden stond? We hadden werkers nodig en met Najar en Anthony hadden we die om Foket en Saief op te vangen. We hebben vandaag gereageerd na Zulte, maar dit moeten we elke week tonen. Dat is heel belangrijk voor dit Anderlecht. Iedereen wou zich tonen."VoetbalNieuws

cofidiscup gent deschacht

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...