Bekerfinale lonkt voor Anderlecht

We lijken af te stevenen op een bekerfinale Anderlecht-Club Brugge, want ook in de andere halve finale is het pleit al bijna beslecht na de heenmatch. Najar en Vanden Borre deden Gent de das om.

De resultaten van de voorbije weken, zowel van zijn eigen ploeg als die van Gent, noopten Anderlecht-coach Besnik Hasi om iets behoudender naar de Ghelamco Arena af te zakken. Tielemans moest op de bank plaatsnemen, maar het middenveld was defensief genoeg met Dendoncker, Defour en Vanden Borre. De creatieve spelers van Gent gaven in een teleurstellende eerste helft niet thuis. Anderlecht scoorde bij zijn enige kans. De vinnige Conte, fris terug van de Africa Cup, had na een dubbelpass de tijd om een medespeler uit te kiezen. Dat werd Najar, die het gaatje naast Sels vond met zijn knikker.

Goeie bedoelingen in overvloed bij Gent, maar ook in de tweede helft raakte het maar moeizaam in de zone van de waarheid. Anderlecht kwam daar wel nog eens. Na balverlies bij Gent klapte de val razendsnel dicht. Conte bood de hoog opgeschoven Vanden Borre de 0-2 en die lobde ijskoud over de doelman. Gent toonde zijn mentale veerkracht, ook na deze tweede opdoffer. Het begon zachtjes te beuken op de paars-witte poort, eerst met een paar zachte tikjes, maar geleidelijk aan met hardere knallen. Milicevic was te onbeholpen om de beste kans binnen te schieten. Najar kon er tot twee keer toe zelfs nog 0-3 van maken, maar de Hondurees dacht aan de recette voor de terugmatch en hield er de spanning nog enigszins in. Anderlecht ligt in ieder geval in poleposition om voor het eerst sinds 2008 de bekerfinale te bereiken. Als de logica gerespecteerd wordt, komt het dan Club Brugge tegen. Het zou voor het eerst sinds 1994 zijn dat we dan Anderlecht-Club krijgen in de finale.

Goals: 33' Najar (0-1), 56' Vanden Borre (0-2)
Gent: Sels, Gershon, Nielsen, Asare, Renato Neto, Van der Bruggen (66' Kums), Dejaegere, Saief (46' Soumahoro), Foket (66' Milicevic), Depoitre, Simon
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin, Najar (74' Leya Iseka), Defour (77' Tielemans), Dendoncker, Conté, Vanden Borre (88' Cyriac), Mitrovic
Gele kaarten: 40' N'Sakala, 49' Van der Bruggen, 53' Vanden Borre, 66' Mitrovic, 91' Leya Iseka
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 14.473

cofidiscup gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...