Hasi: "Ik wil de beker winnen"

Na de erg povere prestatie afgelopen weekend tegen Zulte Waregem krijgt Anderlecht woensdag in de beker al een kans om zich te herpakken. Al weet ook coach Besnik Hasi dat het een moeilijke ontmoeting wordt met AA Gent. "Zij zijn in goeie doen", klinkt het.Voor Besnik Hasi de focus helemaal op de bekermatch tegen AA Gent kon leggen, moest de Anderlecht-coach natuurlijk nog een beetje duiding geven bij de drie winteraankopen van de landskampioen. "Ik had de spelers graag al begin januari gehad", klinkt het. "Wie Rolando niet kent, volgt het voetbal niet goed. Hij leefde wat in onmin met zijn coach, maar door onze goeie relatie met Porto konden we die transfer nog realiseren. Hij komt vanavond aan en zal morgen testen afleggen. Ik denk dat hij onmiddellijk inzetbaar zal zijn.""Bij Marin hebben we gezien dat hij te weinig ritme heeft, maar Rolando is een verdediger en dan kun je dat een beetje verbergen. Hij heeft ook veel ervaring. Heel veel clubs waren ge´nteresseerd."
"Die transfers waren wel nodig", zegt Hasi. "Maar ik zou niet zeggen dat we de morele winnaar van de transferperiode zijn, aangezien Sylla geblesseerd is en Marin ritme nodig heeft."Als iedereen fit is en terug is van de Africa Cup, heeft Hasi weer een ruime kern. "Ik zou dan voor het eerst dit seizoen een luxeprobleem hebben. Maar niet iedereen is al terug. Ik zal altijd de beste spelers opstellen, maar er zijn ook nog veel matchen. Concurrentie maakt de spelers ook beter."


Over de beker dan maar, waar Anderlecht morgen zijn heenmatch in de halve finales tegen AA Gent afwerkt. "De beker is heel belangrijk voor mij", vertelt Besnik Hasi.
"Ik wil niet gewoon de finale halen, maar ik wil de beker winnen. Bij Anderlecht leefde dat vroeger misschien niet echt, maar bij mij wel. Ik heb als speler de beker gewonnen en dat was fantastisch. De grote clubs zijn ook nog in de running en iedereen wil die trofee winnen.Het wordt zeer moeilijk, want zij zijn in goeie doen. Het is belangrijk dat de spelers na de match tegen Zulte Waregem de knop hebben omgedraaid. Wanneer ik woensdagavond tevreden zal zijn? Als we gewonnen hebben. Een gelijkspel is niet genoeg." "Suarez heeft een moeilijke periode en heeft liefde en warmte nodig. Het is niet gemakkelijk voor hem, maar je moet je club altijd respecteren. Het is niet zo dat hij na zijn vakantie niet teruggekeerd is, maar hij is gewoon meteen naar Barcelona gegaan. Ik begrijp dat, maar er moet goeie communicatie zijn. En als hij fit is, reken ik nog op hem."


"Tielemans heeft leiderscapaciteiten, maar hij hoeft momenteel geen leider te zijn. Hij wil dat, maar dat zorgt voor extra druk. Hij wordt ook anders bekeken door de media en de supporters. Iedereen analyseert alles dieper. Maar ik maak me geen zorgen. Ik geef hem vertrouwen en ik weet dat de fans dol op hem zijn."

Sporza

hasi gent cofidiscup

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...