Van Holsbeeck: "In de play-offs zullen we het echte Anderlecht zien"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is "tevreden" over de net afgesloten wintermercato, blijft onverdroten een vierde landstitel op rij (en de beker) najagen en vindt dat de nog altijd revaliderende Matias Suarez te weinig respect toont voor de club. Dat zegt hij in een interview met Sporza-journalist Peter Vandenbempt.


Bent u tevreden over de wintertransfers Marin, Sylla en Rolando?


Van Holsbeeck: "Als je het nu bekijkt wel, ja. We wilden er in elke lijn één ervaren speler bij, aangezien we heel veel jonge spelers in onze kern hebben. In eerste instantie proberen we altijd spelers definitief aan ons te binden, maar de eerste twee sporen waren niet haalbaar."


"Daarom hebben we gezocht naar spelers die met hun cv normaal gezien nooit naar Anderlecht zouden komen, maar die we wel kunnen huren. Wel, dan doet het plezier dat die spelers hier nu zijn. Ook al hebben ze wat competitie-achterstand en was het bijvoorbeeld bij Rolando een moeilijk dossier.  Hij kon naar Inter, maar Porto heeft het been stijfgehouden en nu speelt hij voor ons."


Het lijkt erop dat het steeds moeilijker wordt om transfers af te ronden?


Van Holsbeeck: "Dat kan ik niet ontkennen, maar wie is op het einde van de rit kampioen? Meestal Royal Sporting Club Anderlecht! Ik kan nu al zeggen dat we voluit voor die vierde titel op rij gaan."


"Kijk, wij leiden de club als een goeie huisvader. Wij zijn een goeie leerling in de "financial fair play". Wat vooral veranderd is: Anderlecht legt niet langer eender welke prijs op tafel voor een speler uit de Belgische competitie. Als we die speler dat geld niet waard vinden, leiden we hem zelf op of halen we hem in het buitenland."


Na de Champions League-euforie voetbalt Anderlecht moeizaam. Hoe komt dat?


Van Holsbeeck: "Ik denk dat we van alle Europese clubs het zwaarste gestraft zijn met vijf spelers die naar de Africa Cup vertrokken zijn. De Africa Cup is een vervelende zaak voor veel clubs en zeker voor de onze. Als je bijvoorbeeld defensief al beperkt bent in je mogelijkheden en dan Mbemba al die weken moet missen, verlies je een smaakmaker. Daarnaast is Gouden Schoen Dennis Praet voor een tijdje uitgevallen en is Aleksandar Mitrovic door de Reviewcommissie voor drie matchen geschorst..."


"Ik ken geen enkele club die vijf of zes titularissen mist en toch hetzelfde niveau blijft halen. Het is momenteel aanklampen, maar ik herhaal het: in de play-offs zullen we het echte Anderlecht zien. Onze slogan is "The art of victory". De kunst van het winnen zit ingebakken in deze club. Het zou abnormaal zijn om een vierde titel op rij te veroveren - het lijkt me vooral een probleem voor onze concurrenten - maar we hebben nog altijd evenveel honger om de titel te pakken."

Sporza

vandenbempt vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...