Van Holsbeeck: "In de play-offs zullen we het echte Anderlecht zien"

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is "tevreden" over de net afgesloten wintermercato, blijft onverdroten een vierde landstitel op rij (en de beker) najagen en vindt dat de nog altijd revaliderende Matias Suarez te weinig respect toont voor de club. Dat zegt hij in een interview met Sporza-journalist Peter Vandenbempt.


Bent u tevreden over de wintertransfers Marin, Sylla en Rolando?


Van Holsbeeck: "Als je het nu bekijkt wel, ja. We wilden er in elke lijn één ervaren speler bij, aangezien we heel veel jonge spelers in onze kern hebben. In eerste instantie proberen we altijd spelers definitief aan ons te binden, maar de eerste twee sporen waren niet haalbaar."


"Daarom hebben we gezocht naar spelers die met hun cv normaal gezien nooit naar Anderlecht zouden komen, maar die we wel kunnen huren. Wel, dan doet het plezier dat die spelers hier nu zijn. Ook al hebben ze wat competitie-achterstand en was het bijvoorbeeld bij Rolando een moeilijk dossier.  Hij kon naar Inter, maar Porto heeft het been stijfgehouden en nu speelt hij voor ons."


Het lijkt erop dat het steeds moeilijker wordt om transfers af te ronden?


Van Holsbeeck: "Dat kan ik niet ontkennen, maar wie is op het einde van de rit kampioen? Meestal Royal Sporting Club Anderlecht! Ik kan nu al zeggen dat we voluit voor die vierde titel op rij gaan."


"Kijk, wij leiden de club als een goeie huisvader. Wij zijn een goeie leerling in de "financial fair play". Wat vooral veranderd is: Anderlecht legt niet langer eender welke prijs op tafel voor een speler uit de Belgische competitie. Als we die speler dat geld niet waard vinden, leiden we hem zelf op of halen we hem in het buitenland."


Na de Champions League-euforie voetbalt Anderlecht moeizaam. Hoe komt dat?


Van Holsbeeck: "Ik denk dat we van alle Europese clubs het zwaarste gestraft zijn met vijf spelers die naar de Africa Cup vertrokken zijn. De Africa Cup is een vervelende zaak voor veel clubs en zeker voor de onze. Als je bijvoorbeeld defensief al beperkt bent in je mogelijkheden en dan Mbemba al die weken moet missen, verlies je een smaakmaker. Daarnaast is Gouden Schoen Dennis Praet voor een tijdje uitgevallen en is Aleksandar Mitrovic door de Reviewcommissie voor drie matchen geschorst..."


"Ik ken geen enkele club die vijf of zes titularissen mist en toch hetzelfde niveau blijft halen. Het is momenteel aanklampen, maar ik herhaal het: in de play-offs zullen we het echte Anderlecht zien. Onze slogan is "The art of victory". De kunst van het winnen zit ingebakken in deze club. Het zou abnormaal zijn om een vierde titel op rij te veroveren - het lijkt me vooral een probleem voor onze concurrenten - maar we hebben nog altijd evenveel honger om de titel te pakken."

Sporza

vandenbempt vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...