Anderlecht moet Club Brugge laten gaan

Anderlecht heeft thuis weer punten laten liggen. Tegen een goed georganiseerd Zulte Waregem bleef het op een 0-0 steken. In het klassement volgt de titelverdediger op zeven punten van leider Club Brugge.

Door de winst van Club Brugge gisteren, zag Anderlecht de kloof op de leider oplopen tot acht punten. Tegen Zulte Waregem wilde het opnieuw drie punten goedmaken. Toch zorgden de bezoekers met een afgeweken bal voor het eerste gevaar. Anderlecht kon daar weinig tegenover zetten. Najar trapte nipt naast en Bossut raapte een schotje van Mitrovic op. Aan de overkant kopte Dendoncker een vrijschop ei zo na in eigen doel, maar de paal bracht redding. Het spelpeil van Anderlecht zakte diep weg, Zulte Waregem dicteerde de wet, maar er vielen geen goals voor de rust.

Hasi begon aan de tweede helft met Cyriac als tweede spits naast de wederoptredende Mitrovic. Anderlecht wou wel, maar het bleef moeizaam gaan. Bossut moest wel attent zijn bij een kopbal van Mitrovic. Het betere aanvalsspel kwam van de bezoekers. Nieuwkomer Rossi kreeg dé kans na een foutje van Proto, maar de Anderlecht-keeper zette dat zelf recht. Hij keerde de bal net voor de lijn. Deschacht probeerde zijn team nog op sleeptouw te nemen, maar ook zijn slotoffensief kwam nooit echt van de grond. Bossut stopte wel tot twee keer toe een schot van invaller Leya Iseka. Deschacht trapte de laatste kans zelf over. Een verdiend puntje voor Zulte Waregem. Anderlecht, dat zonder Praet en Defour inspiratieloos voetbalde, kijkt nu tegen een kloof van zeven punten aan.

Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin, Alvarez (46' Cyriac), Tielemans (73' Kljestan), Dendoncker, Marin (59' Leya Iseka), Najar, Mitrovic
Zulte Waregem: Bossut, Ekangamene, Colpaert, D'Haene, Mendy, Cissako, Kaya (90' Messoudi), Jorgensen, Cordaro (83' Skulason), Rossi, Trajkovski
Gele kaarten: 35' Tielemans, 48' Jorgensen, 64' Kaya, 84' N'Sakala
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 19.000

Sporza

zulte jupilerproleague

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...