Anderlecht moet Club Brugge laten gaan

Anderlecht heeft thuis weer punten laten liggen. Tegen een goed georganiseerd Zulte Waregem bleef het op een 0-0 steken. In het klassement volgt de titelverdediger op zeven punten van leider Club Brugge.

Door de winst van Club Brugge gisteren, zag Anderlecht de kloof op de leider oplopen tot acht punten. Tegen Zulte Waregem wilde het opnieuw drie punten goedmaken. Toch zorgden de bezoekers met een afgeweken bal voor het eerste gevaar. Anderlecht kon daar weinig tegenover zetten. Najar trapte nipt naast en Bossut raapte een schotje van Mitrovic op. Aan de overkant kopte Dendoncker een vrijschop ei zo na in eigen doel, maar de paal bracht redding. Het spelpeil van Anderlecht zakte diep weg, Zulte Waregem dicteerde de wet, maar er vielen geen goals voor de rust.

Hasi begon aan de tweede helft met Cyriac als tweede spits naast de wederoptredende Mitrovic. Anderlecht wou wel, maar het bleef moeizaam gaan. Bossut moest wel attent zijn bij een kopbal van Mitrovic. Het betere aanvalsspel kwam van de bezoekers. Nieuwkomer Rossi kreeg dé kans na een foutje van Proto, maar de Anderlecht-keeper zette dat zelf recht. Hij keerde de bal net voor de lijn. Deschacht probeerde zijn team nog op sleeptouw te nemen, maar ook zijn slotoffensief kwam nooit echt van de grond. Bossut stopte wel tot twee keer toe een schot van invaller Leya Iseka. Deschacht trapte de laatste kans zelf over. Een verdiend puntje voor Zulte Waregem. Anderlecht, dat zonder Praet en Defour inspiratieloos voetbalde, kijkt nu tegen een kloof van zeven punten aan.

Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin, Alvarez (46' Cyriac), Tielemans (73' Kljestan), Dendoncker, Marin (59' Leya Iseka), Najar, Mitrovic
Zulte Waregem: Bossut, Ekangamene, Colpaert, D'Haene, Mendy, Cissako, Kaya (90' Messoudi), Jorgensen, Cordaro (83' Skulason), Rossi, Trajkovski
Gele kaarten: 35' Tielemans, 48' Jorgensen, 64' Kaya, 84' N'Sakala
Scheidsrechter: Bart Vertenten
Toeschouwers: 19.000

Sporza

zulte jupilerproleague

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...