Hasi: "Voor inkomende transfers moet je bij het bestuur zijn"

Geen Anthony Vanden Borre in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De rechtsachter van Anderlecht heeft een zware griepaanval en ligt al drie dagen ziek in bed. Ook Praet is nog niet beschikbaar.


Praet zou normaal gezien drie tot vier weken buiten strijd zijn, maar zelfs de wedstrijd tegen Dinamo Moskou van 19 februari komt misschien te vroeg. "Ik heb al zoveel meegemaakt met blessures dit seizoen dat ik er geen uitspraken over durf doen", zei Hasi vrijdag. 
Anderlecht mist ook Steven Defour, die deze week tevens twee trainingsdagen miste. "Hij had een reactie op zijn achillespees en werkte een individueel programma af."Bram Nuytinck wordt waarschijnlijk wel weer opgenomen in de wedstrijdkern. Naast de Nederlandse verdediger kan Hasi ook opnieuw rekenen op Aleksandar Mitrovic, die drie matchen geschorst was geweest voor zijn elleboogstoot op Bruno Godeau. "Zijn honger is erg groot", zo zegt Hasi in dezelfde krant. "Hij is klaar om de draad weer op te pikken. Ja, ik ben blij dat hij terug is, want hij is toch zo belangrijk voor ons. Dat heeft hij al anderhalf jaar bewezen. Hij heeft honger naar wedstrijden en hopelijk heeft hij nu toch eindelijk lessen getrokken uit wat er gebeurde", zei Hasi vrijdag. Dat de Serviër drie wedstrijden aan de kant stond, was een serieuze streep door de rekening van Hasi. "Ik probeer elke keer weer met hem te praten. Sommige dingen zullen wel doordringen, andere niet. Hij is een Balkan-mens, net als ik. Ik weet dat hij zich soms moeilijk kan beheersen. Maar hij incasseert ook heel veel en dat wordt niet gestraft. Maar hij moet slimmer en leper worden. Hij moet zijn tegenstanders het zwijgen op leggen door elke wedstrijd te scoren. Dan heeft hij zijn revanche", vindt Hasi.Daarnaast deed Marko Marin een week trainingsarbeid op, waardoor het ernaar uitziet dat de Duitse middenvelder een basisplaats zal krijgen tegen Essevee."Marko is heel goed bezig op training, het enige wat hij mist, is matchritme. Hij heeft heel veel kwaliteiten, we proberen hem zo snel mogelijk te integreren. In de groep is dat niet zo moeilijk, want hij spreekt een aantal talen en hij zat in het verleden al met een paar sterren in de kleedkamer. Hij is een hele gewone jongen, maar op training zegt hij de jonge gasten wel waar het op staat. Hij is veel bezig met Mitrovic, ze zoeken mekaar op op het veld en Marin spreekt Servisch met 'Mitro'. Marko gaat ons een extra impuls geven", vertelt hij aan De Morgen. Mogelijk moet Anderlecht het wel rooien zonder Anthony Vanden Borre. De rechtsachter is hoogst twijfelachtig doordat hij drie dagen ziek was, zo klinkt het.Sacha Kljestan, viert zijn afscheidsmatch viert. Hij zal voor de wedstrijd gehuldigd worden. "Net als elke speler die veel voor Anderlecht betekende", zei Hasi. 
"Buiten Kljestan vertrekt er niemand. Voor de mogelijke inkomende transfers moet je bij het bestuur zijn", zo zei de coach kort en krachtig aan Het Nieuwsblad. "Het kan gebeuren dat een transfer mislukt, maar ik weet dat de intentie er is. Soms lukt het, soms niet", aldus de trainer van paars-wit. "Het zegt veel over de spelers, dat ze schrik hebben van concurrentie. Toen ik hier aankwam, stond mijn concurrent hier op hetzelfde moment. En we tekenden allebei. Zo ging dat vroeger. Maar ik heb vertrouwen in de directie. Zelfs als het mislukt, weet ik dat ze er alles aan gedaan zullen hebben. Als je op drie fronten wil meespelen, heb je spelers nodig."Over Idrissa Sylla wilde Hasi dus niets kwijt, maar volgens Het Laatste Nieuws zou de komst van de aanvaller snel afgerond worden. Zo zou Sylla naast Marko Marin de tweede inkomende Anderlecht-transfer zijn van deze winter.Roger Vanden Stock is bijzonder blij met het werk dat Besnik Hasi aflevert. In een interview vergeleek de preses hem zelfs met een icoon van het Belgisch voetbal: "De nieuwe Raymond Goethals", zei Vanden Stock.
Hasi moest er zelf even om lachen en kan dat wel kaderen. "Het is tof van de voorzitter dat hij mij met zo iemand vergelijkt. Ik weet ook dat hij dat in een enthousiaste bui gezegd heeft. Ik heb zeker niet de pretentie om mezelf te vergelijken met Goethals. Dat ben ik bijlange nog niet."
Toch wil Anderlecht zijn contract openbreken en hoopt men lang met hem te kunnen doorgaan. "Ik voel me wel een deel van Anderlecht na al die mooie momenten hier. Maar ik weet ook dat toen ik hier tekende als hoofdcoach mijn dagen eigenlijk geteld zijn. Op een bepaald moment zal het over zijn en dat zal ik spijtig vinden."
Een regeerperiode van een decennia of meer, zoals Arsène Wenger, daar wil Hasi nog niet aan denken. "Pas aan het einde van de rit zal dat duidelijk worden. Ik zet nu het project door dat we twee jaar geleden hebben opgestart. We laten jeugdspelers doorvloeien en daar wil ik mee doorgaan. Ze beter maken... Ik heb ook geen reden om niet lang te blijven."


hasi zulte

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...