Ref helpt Standard aan droomscenario tegen Anderlecht

Standard heeft een alweer felbesproken topper tegen Anderlecht tot een goed einde gebracht. Ciman en De Camargo zetten de kampioen schaakmat: 2-0. Het dieptepunt van de wedstrijd kregen we wel al voor de aftrap, met een wansmakelijke tifo van de Luikse aanhang.

Aan elektriciteit geen gebrek in Sclessin. Met het spandoek "Red or dead" en een gelijkenis met de terreuracties van IS, werd Steven Defour ontvangen door zijn voormalige "fans". "Ik ben gedegouteerd", was de duidelijke reactie van Peter Vandenbempt op de Luikse actie. Op een slecht veld was de spanning aanwezig, evenwel zonder spektakel. De organisatie stond bij de twee ploegen op punt. Standard kreeg voor de rust wel de beste kansen: een voorzet van Carcela verraste ei zo na Proto, Louis mikte kort daarna te hoog. Anderlecht kon enkel dreigen met schoten van buiten de rechthoek. Net toen de grootste emoties achter de rug leken, gooide ref Boucaut plots weer olie op het vuur. Defour trapte de bal hard buiten om een Standard-speler te laten verzorgen, maar Boucaut gaf hem prompt een tweede gele kaart. De RSCA-fans braken na de wel erg bizarre tussenkomst van de scheids hun stoeltjes af. De Standard-fans kregen halfweg het tweede bedrijf helemaal hun droomscenario: de afscheidnemende Ciman knalde de slapende bezoekers knap op achterstand: 1-0. Ciman ontsnapte kort daarna dan weer wel aan zijn tweede gele kaart. Anderlecht kon maar niet reageren en bleef lang in de running door missers van De Camargo en Mpoku. Kort voor het einde besliste De Camargo een alweer felbesproken topaffiche dan toch.

Goals: 64' Ciman (1-0), 88' de Camargo (2-0)
Standard: Thuram, Van Damme, Ciman, Scholz, Milec, Bia (68' M'Poku), Trebel, Faty, Carcela (86' Lumanza-Lembi), de Camargo, Louis (78' Ono)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin (75' Marin), Alvarez (59' Kljestan), Tielemans (76' Leya Iseka), Dendoncker, Defour, Najar, Cyriac
Gele kaarten: 32' Defour, 43' Louis, 54' Vanden Borre, 65' Ciman, 85' Carcela, 99' N'Sakala
Rode kaart: 53' Defour (2x geel)
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 27.700

Sporza

standard jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...