Ref helpt Standard aan droomscenario tegen Anderlecht

Standard heeft een alweer felbesproken topper tegen Anderlecht tot een goed einde gebracht. Ciman en De Camargo zetten de kampioen schaakmat: 2-0. Het dieptepunt van de wedstrijd kregen we wel al voor de aftrap, met een wansmakelijke tifo van de Luikse aanhang.

Aan elektriciteit geen gebrek in Sclessin. Met het spandoek "Red or dead" en een gelijkenis met de terreuracties van IS, werd Steven Defour ontvangen door zijn voormalige "fans". "Ik ben gedegouteerd", was de duidelijke reactie van Peter Vandenbempt op de Luikse actie. Op een slecht veld was de spanning aanwezig, evenwel zonder spektakel. De organisatie stond bij de twee ploegen op punt. Standard kreeg voor de rust wel de beste kansen: een voorzet van Carcela verraste ei zo na Proto, Louis mikte kort daarna te hoog. Anderlecht kon enkel dreigen met schoten van buiten de rechthoek. Net toen de grootste emoties achter de rug leken, gooide ref Boucaut plots weer olie op het vuur. Defour trapte de bal hard buiten om een Standard-speler te laten verzorgen, maar Boucaut gaf hem prompt een tweede gele kaart. De RSCA-fans braken na de wel erg bizarre tussenkomst van de scheids hun stoeltjes af. De Standard-fans kregen halfweg het tweede bedrijf helemaal hun droomscenario: de afscheidnemende Ciman knalde de slapende bezoekers knap op achterstand: 1-0. Ciman ontsnapte kort daarna dan weer wel aan zijn tweede gele kaart. Anderlecht kon maar niet reageren en bleef lang in de running door missers van De Camargo en Mpoku. Kort voor het einde besliste De Camargo een alweer felbesproken topaffiche dan toch.

Goals: 64' Ciman (1-0), 88' de Camargo (2-0)
Standard: Thuram, Van Damme, Ciman, Scholz, Milec, Bia (68' M'Poku), Trebel, Faty, Carcela (86' Lumanza-Lembi), de Camargo, Louis (78' Ono)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin (75' Marin), Alvarez (59' Kljestan), Tielemans (76' Leya Iseka), Dendoncker, Defour, Najar, Cyriac
Gele kaarten: 32' Defour, 43' Louis, 54' Vanden Borre, 65' Ciman, 85' Carcela, 99' N'Sakala
Rode kaart: 53' Defour (2x geel)
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 27.700

Sporza

standard jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...