Anderlecht hoeft niet diep te gaan tegen Zulte Waregem

Anderlecht heeft zich zonder moeite geplaatst voor de halve finales van de beker van België. Met een 0-3-bonus uit de heenwedstrijd op zak maakte RSCA er tegen Zulte Waregem opnieuw een veredelde oefenmatch van: 4-2.

Na de heenwedstrijd was de kwalificatie al zo goed als onmogelijk geworden voor Zulte Waregem en dus kon Dury naar hartenlust experimenteren. De bezoekers begonnen met illustere namen als Hazard, Benteke en Rozenthal, maar even goed als hun broers en vader zijn die (nog) niet. Anderlecht hield de teugels stevig in handen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Het was wachten op een stilstaande fase. Een hoekschop van Defour wordt doorgekopt door Deschacht en Kljestan stond op de juiste plaats. Daarna schoot de turbo van Anderlecht aan. Nog twee keer was het prijs voor de rust. Cyriac mikte de bal heerlijk in de bovenhoek en Kljestan lukte nog eens een identieke goal na corner.

Paars-wit kreeg meer kansen na de rust, maar was nu minder scherp. Leya Iseka, de broer van Batshuayi, opende zijn rekening voor de club, Zulte Waregem maakte de 4-1 op penalty, toen het al met z'n tienen stond. Benteke maakte er zelfs nog 4-2 van. Al bij al een makkelijke kwalificatie voor Anderlecht, al zijn het uitvallen van Kawaya en Heylen bij de toch al gehavende landskampioen toch dompers op de feestvreugde.

Goals: 25' Kljestan (1-0), 40' Cyriac (2-0), 44' Kljestan (3-0), 68' Leya Iseka (4-0), 76' Trajkovski (4-1, penalty), 86' Benteke (4-2)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Vanden Borre, Kawaya (13' Kabasele), Kljestan, Dendoncker, Defour (46' Alvarez), Najar (67' Leya Iseka), Cyriac
Zulte Waregem: Bruzzese, Colpaert, Mendy, Isci (58' Cordaro), Aneke, Hazard (59' Kaya), Ekangamene, Rosenthal (58' Gimbert), Brebels, Trajkovski, Benteke
Gele kaart: 73' Leya Iseka
Rode kaart: 63' Mendy
Scheidsrechter: Frederik Geldof
Toeschouwers: 7.000

Sporza

cofidiscup zulte

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...