Dendoncker: "Moeten vooral naar onszelf blijven kijken"

Wie was voor u de beste man in Anderlecht-Lierse? Voor ons was het duidelijk: Leander Dendoncker was alom tegenwoordig en liet zien dat hij meer kan dan enkel verdedigen. In het samenspel was hij de man die altijd aanspeelbaar was. Opgepast, Youri Tielemans.Als Praet straks weer fit is, zijn ze met vier voor drie plaatsjes. En dan willen we wel eens in het hoofd van Besnik Hasi rondturen, want dat wordt geen makkelijke beslissing. Zoals Dendoncker nu speelt, kan hij immers niet rond hem heen. 
Tielemans speelde gisteren goed, maar zonder dat extraatje dat van hem verwacht mag worden. Dat werd geleverd door zijn 19-jarige maat, die overal op het veld opdook en overal en altijd aanspeelbaar was en dan ook nog iets goed deed met de bal. Onder meer een fantastische trap van buiten de rechthoek voor zijn eerste goal."Ik heb inderdaad heel wat progressie gemaakt", knikte Dendoncker. "Dat heb ik vooral aan de trainerswissel te danken. Hasi heeft direct zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Maar ik heb het ook zelf afgedwongen. Dat ze niet rond mij heen kunnen? Dat weet ik niet. Ik blijf er rustig onder. Ik denk dat ik er klaar voor ben, maar dat is aan de trainer."
 


Zijn match tegen Lierse zal veel twijfelaars overtuigd hebben. "Het ging goed. Het was plezant om te spelen, want de hele ploeg draaide", bleef Dendoncker bescheiden. "Soms was het tempo te laag, maar enkele versnellingen leverden ons wel de goals op."
Zelf scoorde hij een beauty. We wisten al dat hij een goeie trap had, maar nu liet hij het ook zien. "De trainer had me al gezegd meer te trappen. Ik had het al twee keer geprobeerd, maar twee keer stond er een verdediger in de baan van het schot. De derde keer was de goede keer. Scoren is mooi en nog mooier als het een mooie is. En je eerste goal voor eigen publiek scoren, is nog mooier."Anderlecht versloeg Lierse met 3-0 en verkleint de achterstand op Club Brugge tot twee punten. Een belangrijke slag, acht wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie. "Dat verschil van twee punten is vooral belangrijk op mentaal vlak", stelde middenvelder Leander Dendoncker na afloop. "Maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken. In de resterende acht matchen moeten wij het goed blijven doen. Daarna volgen de play-offs."

VoetbalBelgië

dendoncker lierse

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...