Dendoncker: "Moeten vooral naar onszelf blijven kijken"

Wie was voor u de beste man in Anderlecht-Lierse? Voor ons was het duidelijk: Leander Dendoncker was alom tegenwoordig en liet zien dat hij meer kan dan enkel verdedigen. In het samenspel was hij de man die altijd aanspeelbaar was. Opgepast, Youri Tielemans.Als Praet straks weer fit is, zijn ze met vier voor drie plaatsjes. En dan willen we wel eens in het hoofd van Besnik Hasi rondturen, want dat wordt geen makkelijke beslissing. Zoals Dendoncker nu speelt, kan hij immers niet rond hem heen. 
Tielemans speelde gisteren goed, maar zonder dat extraatje dat van hem verwacht mag worden. Dat werd geleverd door zijn 19-jarige maat, die overal op het veld opdook en overal en altijd aanspeelbaar was en dan ook nog iets goed deed met de bal. Onder meer een fantastische trap van buiten de rechthoek voor zijn eerste goal."Ik heb inderdaad heel wat progressie gemaakt", knikte Dendoncker. "Dat heb ik vooral aan de trainerswissel te danken. Hasi heeft direct zijn vertrouwen in mij uitgesproken. Maar ik heb het ook zelf afgedwongen. Dat ze niet rond mij heen kunnen? Dat weet ik niet. Ik blijf er rustig onder. Ik denk dat ik er klaar voor ben, maar dat is aan de trainer."
 


Zijn match tegen Lierse zal veel twijfelaars overtuigd hebben. "Het ging goed. Het was plezant om te spelen, want de hele ploeg draaide", bleef Dendoncker bescheiden. "Soms was het tempo te laag, maar enkele versnellingen leverden ons wel de goals op."
Zelf scoorde hij een beauty. We wisten al dat hij een goeie trap had, maar nu liet hij het ook zien. "De trainer had me al gezegd meer te trappen. Ik had het al twee keer geprobeerd, maar twee keer stond er een verdediger in de baan van het schot. De derde keer was de goede keer. Scoren is mooi en nog mooier als het een mooie is. En je eerste goal voor eigen publiek scoren, is nog mooier."Anderlecht versloeg Lierse met 3-0 en verkleint de achterstand op Club Brugge tot twee punten. Een belangrijke slag, acht wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie. "Dat verschil van twee punten is vooral belangrijk op mentaal vlak", stelde middenvelder Leander Dendoncker na afloop. "Maar we moeten vooral naar onszelf blijven kijken. In de resterende acht matchen moeten wij het goed blijven doen. Daarna volgen de play-offs."

VoetbalBelgië

dendoncker lierse

Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic
Toulouse gaat Lukebakio wellicht nog één seizoen huren
Bruno nog te duur voor Anderlecht
Anderlecht denkt weer aan uitbreiding Constant Vanden Stockstadion
Anderlecht toont interesse in Clinton Mata van Charleroi
Andy Najar wellicht langer bij Anderlecht

Meer nieuws...