Verschueren: "Als je de ouderdom niet aanvaardt ben je dom"

In 2003 zette Michel Verschueren een stap opzij bij RSC Anderlecht. Herman Van Holsbeeck volgde hem op als algemeen manager. 'Mister Michel' kan het werken echter niet laten. Op zijn 83e is hij nog altijd prominent aanwezig in het voetbal."Als je niet aanvaardt dat je ouder wordt, ben je dom. Als algemeen manager was ik rond zeven uur op de club en vertrok ik om middernacht. Nu kom ik toe tussen negen en tien en ga ik rond acht uur naar huis", vertelde Verschueren aan Het Laatste Nieuws.
 

"Ik leef normaler dan vroeger. Eigenlijk heb ik veertig jaar lang abnormaal geleefd. Maar van werken sterf je niet. Juist hé."
Na zijn carrière als manager kwam Verschueren in het bestuur van Anderlecht terecht. Hij werd ook de manager van het restaurant Le Saint-Guidon.


Gezien z'n leeftijd is het knap dat Verschueren zich nog op social media begeeft. "Ik begon te voelen dat ik achterstand aan het oplopen was. Mijn zoon zat daar met al zijn digitale machinerie, dus ben ik beginnen te twitteren. Niet met de bedoeling om populair te zijn, maar om te laten voelen: Mister Michel is still alive and kicking", begint hij zijn verhaal aan Het Laatste Nieuws. 
"Soms waren mijn tweets iets te geweldig. Dat weet ik. Dat moet ik nog leren. Ik probeer in alles voorzichtiger te zijn. Soms bedoel ik het goed, maar als je niet de tijd krijgt om iets uit te leggen, kan dat verkeerd overkomen. Dat heb ik geleerd door Twitter te gebruiken. Nu denk ik trouwens twee keer na vooraleer ik een tweet verstuur, want je kwetst mensen sneller dan je denkt. En ik zal ook nooit vloeken op Twitter. Altijd beleefd blijven is mijn boodschap."


VoetbalBelgië

verschueren

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...