Van Holsbeeck: "Wij willen Dennis graag nog een jaar bij ons houden"

Al iets meer dan tien jaar zit Herman Van Holsbeeck bij paars-wit. Hij heeft als Anderlecht-manager al vaak mogen juichen. Toch zal de Gouden Schoen van Dennis Praet hem speciaal bijblijven. Naast de hoofdprijs kaapte paars-wit ook die voor Belofte van het Jaar en die van Coach van het Jaar weg. "Niemand had immers gedacht dat we zo’n avond zouden beleven. Dit is een beloning voor onze politiek en onze jeugdopleiding, een bekroning voor de mensen die jaren in de schaduw aan deze talenten hebben gewerkt", zegt hij Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.
"Tijdens mijn periode bij Anderlecht hebben al heel wat spelers de Gouden Schoen gewonnen, maar deze zal toch wel speciaal blijven voor mij. Wat hier vanavond gebeurt is ongelooflijk mooi voor Anderlecht en we mogen daar even van genieten”, stelde Van Holsbeeck tegenover Het Laatste Nieuws. “Maar dé doelstelling voor dit seizoen is toch de vierde titel op rij. Brugge heeft vier punten voor op ons en dat steekt. We willen die volgorde zo snel mogelijk omkeren”, zei de manager van Anderlecht, die duidelijk niet wil wachten tot de play-offs.


Zoals te verwachten, na enkele titels en een Gouden Schoen, is er wel wat belangstelling voor Dennis Praet. "Op het einde van het seizoen moet je dan de keuze maken: een contractverlenging of een vertrek. Wij willen Dennis alvast graag nog een jaar in België houden, want hij is heel belangrijk voor onze ploeg."


Ook Tielemans viel in de prijzen. Zelf bevestigde hij al zijn contract te zullen verlengen eens hij achttien is. "Iedereen weet dat Youri veel kwaliteiten heeft. Maar misschien is hij nog niet helemaal klaar voor het grote werk in een grote competitie", zegt Van Holsbeeck. VoetbalBelgië

vanholsbeeck praet tielemans goudenschoen

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...