Proto: "Gouden Schoen einige wat ontbreekt in mijn carriére"

Silvio Proto is heel duidelijk: Victor Vazquez verdient de Gouden Schoen niet. De doelman van Anderlecht hoopt dat zijn ploegmaat Dennis Praet woensdag zal winnen.


“Vazquez mag de Gouden Schoen niet winnen. In de play-offs heeft hij niéts gedaan. Dit seizoen is hij goed, maar de play-offs van Dennis waren geweldig en de afgelopen maanden was hij slechts een béétje minder spectaculair dan Vazquez”, stelt Proto in Het Laatste Nieuws. “Dus: over het hele jaar kan maar één iemand de Gouden Schoen winnen, en dat is Dennis Praet.”


Zelf zou Proto de Gouden Schoen ook wel heel graag willen winnen. "Dat is het enige wat nog ontbreekt in mijn carrière: ik won landstitels, de beker, ik was al eens ‘Man of the Match’ in een Champions League-wedstrijd, ik stond in het ‘Elftal van de Week’ in de Champions League… – de Gouden Schoen zou een mooi hoogtepunt zijn.”


Silvio Proto kwam bij velen onder vuur te liggen na zijn prestatie bij de thuismatch tegen Club Brugge. Zo kon Victor Vazquez de doelman twee keer kloppen met een vrije trap vanop de zijkant van het veld. 
In Het Laatste Nieuws reageert Proto op die kritiek. "Luister, het eerste doelpunt van Vazquez was gewoon een perfect genomen vrije trap", zo zegt de keeper van RSC Anderlecht. "Dat was niet mijn fout. Bij het tweede doelpunt maakte ik een positiefout. Ik verwachtte een voorzet en zette één stap te veel vooruit. Als dat mij de Gouden Schoen zou kosten… pfff", aldus Proto, die door sommigen als een outsider wordt beschouwd om de prestigieuze award op zijn naam te schrijven.


Voetbal24.be

proto goudenschoen praet

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...