Proto: "Gouden Schoen einige wat ontbreekt in mijn carriére"

Silvio Proto is heel duidelijk: Victor Vazquez verdient de Gouden Schoen niet. De doelman van Anderlecht hoopt dat zijn ploegmaat Dennis Praet woensdag zal winnen.


“Vazquez mag de Gouden Schoen niet winnen. In de play-offs heeft hij niéts gedaan. Dit seizoen is hij goed, maar de play-offs van Dennis waren geweldig en de afgelopen maanden was hij slechts een béétje minder spectaculair dan Vazquez”, stelt Proto in Het Laatste Nieuws. “Dus: over het hele jaar kan maar één iemand de Gouden Schoen winnen, en dat is Dennis Praet.”


Zelf zou Proto de Gouden Schoen ook wel heel graag willen winnen. "Dat is het enige wat nog ontbreekt in mijn carrière: ik won landstitels, de beker, ik was al eens ‘Man of the Match’ in een Champions League-wedstrijd, ik stond in het ‘Elftal van de Week’ in de Champions League… – de Gouden Schoen zou een mooi hoogtepunt zijn.”


Silvio Proto kwam bij velen onder vuur te liggen na zijn prestatie bij de thuismatch tegen Club Brugge. Zo kon Victor Vazquez de doelman twee keer kloppen met een vrije trap vanop de zijkant van het veld. 
In Het Laatste Nieuws reageert Proto op die kritiek. "Luister, het eerste doelpunt van Vazquez was gewoon een perfect genomen vrije trap", zo zegt de keeper van RSC Anderlecht. "Dat was niet mijn fout. Bij het tweede doelpunt maakte ik een positiefout. Ik verwachtte een voorzet en zette één stap te veel vooruit. Als dat mij de Gouden Schoen zou kosten… pfff", aldus Proto, die door sommigen als een outsider wordt beschouwd om de prestigieuze award op zijn naam te schrijven.


Voetbal24.be

proto goudenschoen praet

Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen

Meer nieuws...