Proto: "Gouden Schoen einige wat ontbreekt in mijn carriére"

Silvio Proto is heel duidelijk: Victor Vazquez verdient de Gouden Schoen niet. De doelman van Anderlecht hoopt dat zijn ploegmaat Dennis Praet woensdag zal winnen.


“Vazquez mag de Gouden Schoen niet winnen. In de play-offs heeft hij niéts gedaan. Dit seizoen is hij goed, maar de play-offs van Dennis waren geweldig en de afgelopen maanden was hij slechts een béétje minder spectaculair dan Vazquez”, stelt Proto in Het Laatste Nieuws. “Dus: over het hele jaar kan maar één iemand de Gouden Schoen winnen, en dat is Dennis Praet.”


Zelf zou Proto de Gouden Schoen ook wel heel graag willen winnen. "Dat is het enige wat nog ontbreekt in mijn carrière: ik won landstitels, de beker, ik was al eens ‘Man of the Match’ in een Champions League-wedstrijd, ik stond in het ‘Elftal van de Week’ in de Champions League… – de Gouden Schoen zou een mooi hoogtepunt zijn.”


Silvio Proto kwam bij velen onder vuur te liggen na zijn prestatie bij de thuismatch tegen Club Brugge. Zo kon Victor Vazquez de doelman twee keer kloppen met een vrije trap vanop de zijkant van het veld. 
In Het Laatste Nieuws reageert Proto op die kritiek. "Luister, het eerste doelpunt van Vazquez was gewoon een perfect genomen vrije trap", zo zegt de keeper van RSC Anderlecht. "Dat was niet mijn fout. Bij het tweede doelpunt maakte ik een positiefout. Ik verwachtte een voorzet en zette één stap te veel vooruit. Als dat mij de Gouden Schoen zou kosten… pfff", aldus Proto, die door sommigen als een outsider wordt beschouwd om de prestigieuze award op zijn naam te schrijven.


Voetbal24.be

proto goudenschoen praet

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...