Proto: "Gouden Schoen einige wat ontbreekt in mijn carriére"

Silvio Proto is heel duidelijk: Victor Vazquez verdient de Gouden Schoen niet. De doelman van Anderlecht hoopt dat zijn ploegmaat Dennis Praet woensdag zal winnen.


“Vazquez mag de Gouden Schoen niet winnen. In de play-offs heeft hij niéts gedaan. Dit seizoen is hij goed, maar de play-offs van Dennis waren geweldig en de afgelopen maanden was hij slechts een béétje minder spectaculair dan Vazquez”, stelt Proto in Het Laatste Nieuws. “Dus: over het hele jaar kan maar één iemand de Gouden Schoen winnen, en dat is Dennis Praet.”


Zelf zou Proto de Gouden Schoen ook wel heel graag willen winnen. "Dat is het enige wat nog ontbreekt in mijn carrière: ik won landstitels, de beker, ik was al eens ‘Man of the Match’ in een Champions League-wedstrijd, ik stond in het ‘Elftal van de Week’ in de Champions League… – de Gouden Schoen zou een mooi hoogtepunt zijn.”


Silvio Proto kwam bij velen onder vuur te liggen na zijn prestatie bij de thuismatch tegen Club Brugge. Zo kon Victor Vazquez de doelman twee keer kloppen met een vrije trap vanop de zijkant van het veld. 
In Het Laatste Nieuws reageert Proto op die kritiek. "Luister, het eerste doelpunt van Vazquez was gewoon een perfect genomen vrije trap", zo zegt de keeper van RSC Anderlecht. "Dat was niet mijn fout. Bij het tweede doelpunt maakte ik een positiefout. Ik verwachtte een voorzet en zette één stap te veel vooruit. Als dat mij de Gouden Schoen zou kosten… pfff", aldus Proto, die door sommigen als een outsider wordt beschouwd om de prestigieuze award op zijn naam te schrijven.


Voetbal24.be

proto goudenschoen praet

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...