Dendoncker: "Alvarez kan ons nog veel diensten bewijzen"

Leander Dendoncker wordt steeds belangrijk voor Anderlecht. Eind 2014 toonde de jonge middenvelder al dat hij klaar is om een belangrijke rol te spelen bij de landskampioen, maar dit jaar moet Dendoncker helemaal doorbreken. 


Leander Dendoncker is een van de vele jonge jongens die het laatste jaar doorbrak bij Anderlecht. In tegenstelling tot jongens als Andy Kawaya klopt Dendoncker het hardste op de deur. Eind 2014 toonde hij al klaar te zijn om Youri Tielemans en/of Steven Defour te vervangen.


Dit jaar moet Dendoncker nog belangrijker worden voor paars-wit. Toch is hij niet de enige jeugdspeler die in 2015 helemaal moet doorbreken. Coach Besnik Hasi wil ook Oswal Alvarez brengen. De Colombiaan mocht al twee keer invallen.
Alvarez heeft wel het probleem dat hij enkel Spaans spreekt. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse in La Manga was Dendoncker een van de weinige jongens die met hem sprak. "Oswal is een jongen met heel wat in zijn mars. Als hij fit blijft, kan hij ons nog veel diensten bewijzen", looft de middenvelder zijn ploegmaat in Het Nieuwsblad. 


De jonge Colombiaan lijkt echter wat dik te staan. Dat levert hem ook de bijnaam el gordo, de dikke, op. "Die bijnaam hoort hij niet graag. Hij heeft liever dat we hem AgŁero noemen."VoetbalNieuws

dendoncker alvarez

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...