Dendoncker: "Alvarez kan ons nog veel diensten bewijzen"

Leander Dendoncker wordt steeds belangrijk voor Anderlecht. Eind 2014 toonde de jonge middenvelder al dat hij klaar is om een belangrijke rol te spelen bij de landskampioen, maar dit jaar moet Dendoncker helemaal doorbreken. 


Leander Dendoncker is een van de vele jonge jongens die het laatste jaar doorbrak bij Anderlecht. In tegenstelling tot jongens als Andy Kawaya klopt Dendoncker het hardste op de deur. Eind 2014 toonde hij al klaar te zijn om Youri Tielemans en/of Steven Defour te vervangen.


Dit jaar moet Dendoncker nog belangrijker worden voor paars-wit. Toch is hij niet de enige jeugdspeler die in 2015 helemaal moet doorbreken. Coach Besnik Hasi wil ook Oswal Alvarez brengen. De Colombiaan mocht al twee keer invallen.
Alvarez heeft wel het probleem dat hij enkel Spaans spreekt. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse in La Manga was Dendoncker een van de weinige jongens die met hem sprak. "Oswal is een jongen met heel wat in zijn mars. Als hij fit blijft, kan hij ons nog veel diensten bewijzen", looft de middenvelder zijn ploegmaat in Het Nieuwsblad. 


De jonge Colombiaan lijkt echter wat dik te staan. Dat levert hem ook de bijnaam el gordo, de dikke, op. "Die bijnaam hoort hij niet graag. Hij heeft liever dat we hem AgŁero noemen."VoetbalNieuws

dendoncker alvarez

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...