Dendoncker: "Alvarez kan ons nog veel diensten bewijzen"

Leander Dendoncker wordt steeds belangrijk voor Anderlecht. Eind 2014 toonde de jonge middenvelder al dat hij klaar is om een belangrijke rol te spelen bij de landskampioen, maar dit jaar moet Dendoncker helemaal doorbreken. 


Leander Dendoncker is een van de vele jonge jongens die het laatste jaar doorbrak bij Anderlecht. In tegenstelling tot jongens als Andy Kawaya klopt Dendoncker het hardste op de deur. Eind 2014 toonde hij al klaar te zijn om Youri Tielemans en/of Steven Defour te vervangen.


Dit jaar moet Dendoncker nog belangrijker worden voor paars-wit. Toch is hij niet de enige jeugdspeler die in 2015 helemaal moet doorbreken. Coach Besnik Hasi wil ook Oswal Alvarez brengen. De Colombiaan mocht al twee keer invallen.
Alvarez heeft wel het probleem dat hij enkel Spaans spreekt. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse in La Manga was Dendoncker een van de weinige jongens die met hem sprak. "Oswal is een jongen met heel wat in zijn mars. Als hij fit blijft, kan hij ons nog veel diensten bewijzen", looft de middenvelder zijn ploegmaat in Het Nieuwsblad. 


De jonge Colombiaan lijkt echter wat dik te staan. Dat levert hem ook de bijnaam el gordo, de dikke, op. "Die bijnaam hoort hij niet graag. Hij heeft liever dat we hem AgŁero noemen."VoetbalNieuws

dendoncker alvarez

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern MŁnchen"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...