Dendoncker: "Ik ben soms nog iets te braaf"

Leander Dendoncker kwam dit seizoen voor het eerst echt boven water bij de A-ploeg van Anderlecht. Niet alleen in België, maar ook in de Champions League kwam de 19-jarige middenvelder van Anderlecht uit de verf.


Dendoncker heeft op internationaal vlak twee voorbeelden. “Busquets in de eerste plaats, maar ook Schweinsteiger”, verwijst Dendoncker naar de respectievelijke spelers van Barcelona en Bayern München.
“Dat ik bij Anderlecht ‘de Busquets van Anderlecht’ wordt genoemd? Dat is plezant om te horen, maar ik zit nog ver van zijn niveau. Busquets zit bij Barcelona, ik zit bij de top van België.”


Dendoncker leert vooral veel van zijn eigen ploegmaat. “Steven Defour heeft zoveel ervaring, in de details maakt hij het verschil. Ik kan véél van hem leren, maar misschien toch vooral het feit dat hij een ‘smeerlapje’ is. Ik moet nog sluwer worden, soms ben ik nog iets te braaf. Ik weet van mezelf dat ik als verdedigende middenvelder vaak goed positie kies. Ik probeer zo lang mogelijk recht te blijven, want als je op de grond ligt, ben je uitgeschakeld. Maar misschien moet ik af en toe toch eens vaker tackelen om duels te winnen.”

VoetbalBelgië

dendoncker

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...