Defour: "Soms gevoel dat de media me constant willen pakken"

Dat Steven Defour niet erg geliefd is bij vele voetbalfans is geweten. Dat lijkt de speler zelf echter weinig te deren. "Ik ben nu gelukkig bij Anderlecht en dat is het belangrijkste", zo laat hij optekenen bij Karakters op Canvas.


Bij zijn contractbreuk en overstap naar Standard jaagde Steven Defour de Genkse fans tegen zich in het harnas. Dat kunstje deed hij nog eens over afgelopen zomer. Sinds zijn transfer naar Anderlecht lijkt hij voor vele supporters van de Rouches volksvijand nummer één. Maar ook de Anderlecht-aanhang is nog altijd eerder een koele minnaar van de Rode Duivel. 


Steven Defour zelf geniet eigenlijk wel een beetje van de controverse, zo laat hij blijken in gesprek met Ben Crabbé tijdens Karakters. De eerste wedstrijd met Standard in Genk vond hij bijvoorbeeld geweldig. "Op het veld geniet ik er dan wel van om die mensen te irriteren, gewoon door de bal aan te raken. Soms dan nog eens met een extra baltoets."
Er is ook in de media heel wat te doen rond zijn persoon. "Soms heb ik het gevoel dat ze me constant willen pakken, ja." Wakker ligt hij er echter niet van. "Ik hoef geen allemansvriend te zijn. Welk nut heeft het?" Bovendien worden de zaken ook wel eens anders voorgesteld dan ze zijn. In het Vier-progamma The Sky is the limit bijvoorbeeld. "Daar werd een volledig vertekend beeld gemaakt, maar voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit. Ik heb er wel van geleerd om zo'n dingen nooit meer te doen."


Bij Anderlecht was hij zeker in het begin niet welkom bij een deel van de fans. In het verleden deed hij dan ook wat straffe anti-Anderlechtuitspraken. "Ik verwacht niet dat zij gaan applaudiseren na wat in het verleden is gebeurd, maar ik zeg wel dat ik mij 90 minuten ga inzetten voor Anderlecht."
Defour zat, in aanwezigheid van Van Holsbeeck, ook al samen met de fans. "Het was een goed gesprek. Zij mogen beslissen of ze mij moeten of niet." Van Holsbeeck heeft er alvast vertrouwen in. "Ik ben ervan overtuigd dat hij de supporters van Anderlecht volledig op zijn hand zal krijgen. Dat is zijn persoonlijkheid, hij zet zich altijd voor tweehonderd procent in."Voetbalkrant

defour vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...