Van Holsbeeck: "Hasi heeft zijn eigen visie en ideeën ontwikkeld"

RSC Anderlecht kan terugblikken op een geslaagd 2014. Het pakte opnieuw een titel en presteerde Europees erg goed in de Champions League. Herman Van Holsbeeck gaf ook z'n kijk op de prestaties van Besnik Hasi. 


Die werd na het ontslag van John van den Brom hoofdtrainer. Hasi werd destijds gehaald met het oog om ooit hoofdtrainer te worden. "In feite was het de bedoeling, vier jaar geleden, toen we Besnik hebben weggehaald bij Cercle Brugge, om hem tijd te geven om te leren. Het vak als hoofdcoach is iets dat je moet leren", begint Van Holsbeeck z'n verhaal tegenover RSCA TV. "Hij heeft veel opgestoken van de vele trainers die hij in z’n carrière heeft gehad, maar ook van diegenen waar hij mee gewerkt heeft als assistent. Hij heeft inmiddels z’n eigen visie en ideeën ontwikkeld", klinkt het nog.RSC Anderlecht hoopt dit seizoen, net als afgelopen drie seizoenen, de titel te pakken. Manager Herman Van Holsbeeck blikte tegenover RSCA TV terug op het jaar 2014. Zo zag hij het vorig seizoen eigenlijk niet meer goed komen. “Ik moet eerlijk bekennen dat zelfs in mijn stoutste gedachten niet had verwacht dat we nog kampioen zouden worden. Dankzij die fameuze Play-Offs hebben we voor het eerst kunnen genieten van die halvering van de punten", begint hij zijn verhaal.
De opluchting was dan ook groot op het einde van afgelopen seizoen. "De euforie die ik hier toen heb meegemaakt, ik denk dat dat één van de mooiste titels was, zo niet de mooiste. Vooral omdat het zo onverwacht was. Chapeau aan de coach en de hele staf voor die prestaties."
RSC Anderlecht staat momenteel op de tweede stek in de Jupiler Pro League. Zo wist Club Brugge een achterstand op Paars-Wit om te buigen in een voorsprong van vier punten. Anderlecht verloor onder meer kostbare punten door een nederlaag op het veld van Moeskroen-Péruwelz. "Het eerste halfuur in Moeskroen was Anderlecht onwaardig", zo blikt Herman Van Holsbeeck terug bij RSCA TV. "Dat kan je hebben met veel jonge spelers die op enkele dagen veel wedstrijden moeten spelen op hoog niveau. Het is niet enkel een kwestie van goed te kunnen voetballen, ook het mentale is van belang. Het is ook een kwestie van klaar te zijn voor een ploeg die normaal altijd zijn beste wedstrijd speelt tegen Anderlecht. Ik vind dat we iets te veel punten hebben laten liggen. Het is ook de manier waarop we die hebben verloren."Anderlecht won in 2014 zijn 33e landstitel, maar begint 2015 met vier punten achterstand op Club Brugge, de grootste uitdager van paars-wit voor de titel dit seizoen."We zullen alles op alles zetten om voor de vierde keer op rij kampioen te worden, maar Club Brugge heeft dit jaar een heel goed elftal", beseft ook Van Holsbeeck.
"Maar als het gaat over het winnen van titels en prijzen, dan kunnen wij altijd iets meer. Het wordt een interessant duel. We zullen er alles aan doen om opnieuw te bewijzen dat Anderlecht de beste is."2015 belooft druk te worden voor Anderlecht. De Brusselaars zijn nog actief op drie fronten: de competitie, de beker en de Europa League. Versterking is daarom welkom.
"We kunnen nog veel winnen, maar ook veel verliezen. Daarom is het belangrijk om tijdens de winterstop een of twee spelers te halen, want onze kern is relatief klein. We proberen een centrale verdediger te halen omdat Mbemba een aantal weken weg is naar de Afrika Cup. Voor de rest is elke club opzoek naar offensieve spelers die het verschil kunnen maken, maar het is moeilijk om ze te vinden."
Op 14 januari wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Dennis Praet wordt naar voor geschoven als een van de grote favorieten. De manager van Anderlecht zou natuurlijk graag zien dat zijn nummer tien de prijs krijgt.
"Natuurlijk is mijn favoriet Dennis Praet. Als je 20 jaar bent, je wordt opgeroepen voor de nationale ploeg, je haalt een hoog niveau in de Champions League en je bent Belg, dan ben je een mooie Gouden Schoen. Anderzijds moet ik bekennen dat Victor Vazquez, zeker in de tweede ronde van de Gouden Schoen, ook uitstekend heeft gepresteerd. Dat de beste mogen winnen."

VoetbalNieuws

vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...