Anderlecht houdt Club in vizier

Anderlecht heeft in zijn inhaalrace op Club Brugge geen steek laten vallen. De landskampioen was constant baas tegen Westerlo en zette dat om in cijfers: 4-0. Het verschil tussen Club en RSCA blijft vier punten. Anderlecht-coach Besnik Hasi was tevreden: "De mentaliteit en de kwaliteit waren goed. Al konden we nog meer scoren."

Westerlo, dat in de geschiedenis maar één keer kon winnen in het Astridpark, kon een kwartiertje de schijn ophouden. Toen het alsmaar dieper moest inzakken, viel de 1-0. Mitrovic miste eerst nog een kopbal alleen voor Van Langendonck, maar wat later kwam Praet voor het eerst echt los. Hij leverde goed in bij Mitrovic, die laag en hard in doel besloot. Anderlecht speelde kat en muis met Westerlo. Geudens maakte bijna een owngoal en Najar stuitte op een sterke keeper. Conté zorgde nog voor het half uur toch voor 2-0: hij draaide een bal mooi tussen doelman en paal.

Westerlo mocht blij zijn dat het bij de rust nog maar 2-0 stond. Na de rust bleef Anderlecht dominant, maar toonde het minder dreiging. De opwinding kwam van Mitrovic, die Godeau een elleboog gaf, maar ref Dierick had het niet gezien. Met Acheampong in de plaats van Najar ging het tempo plots weer de hoogte in. Via de invaller en een reeks tusenstations kwam de bal bij Praet, die zijn vijfde van het seizoen in doel knalde. Colin mocht in de slotminuut de score nog wat feestelijker maken, nadat Godeau nog uitgesloten was.

Goals: 15' Mitrovic (1-0), 24' Conté (2-0), 81' Praet (3-0), 91' Colin (4-0)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin, Conté, Tielemans, Kljestan, Praet (86' Alvarez), Najar (81' Acheampong), Mitrovic (86' Cyriac)
Westerlo: Van Langendonck, Cools, Godeau, Maertens, Apau, Schouterden, Annys, Geudens (79' Verschueren), Diallo (54' Lecomte), Molenberghs (79' Dorda), Koffi
Gele kaarten: 31' Cools, 35' N'Sakala, 58' Molenberghs
Rode kaart: 88' Godeau
Scheidsrechter: Christof Dierick
Toeschouwers: 20.521

Sporza

westerlo jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...