Anderlecht houdt Club in vizier

Anderlecht heeft in zijn inhaalrace op Club Brugge geen steek laten vallen. De landskampioen was constant baas tegen Westerlo en zette dat om in cijfers: 4-0. Het verschil tussen Club en RSCA blijft vier punten. Anderlecht-coach Besnik Hasi was tevreden: "De mentaliteit en de kwaliteit waren goed. Al konden we nog meer scoren."

Westerlo, dat in de geschiedenis maar één keer kon winnen in het Astridpark, kon een kwartiertje de schijn ophouden. Toen het alsmaar dieper moest inzakken, viel de 1-0. Mitrovic miste eerst nog een kopbal alleen voor Van Langendonck, maar wat later kwam Praet voor het eerst echt los. Hij leverde goed in bij Mitrovic, die laag en hard in doel besloot. Anderlecht speelde kat en muis met Westerlo. Geudens maakte bijna een owngoal en Najar stuitte op een sterke keeper. Conté zorgde nog voor het half uur toch voor 2-0: hij draaide een bal mooi tussen doelman en paal.

Westerlo mocht blij zijn dat het bij de rust nog maar 2-0 stond. Na de rust bleef Anderlecht dominant, maar toonde het minder dreiging. De opwinding kwam van Mitrovic, die Godeau een elleboog gaf, maar ref Dierick had het niet gezien. Met Acheampong in de plaats van Najar ging het tempo plots weer de hoogte in. Via de invaller en een reeks tusenstations kwam de bal bij Praet, die zijn vijfde van het seizoen in doel knalde. Colin mocht in de slotminuut de score nog wat feestelijker maken, nadat Godeau nog uitgesloten was.

Goals: 15' Mitrovic (1-0), 24' Conté (2-0), 81' Praet (3-0), 91' Colin (4-0)
Anderlecht: Proto, N'Sakala, Deschacht, Heylen, Colin, Conté, Tielemans, Kljestan, Praet (86' Alvarez), Najar (81' Acheampong), Mitrovic (86' Cyriac)
Westerlo: Van Langendonck, Cools, Godeau, Maertens, Apau, Schouterden, Annys, Geudens (79' Verschueren), Diallo (54' Lecomte), Molenberghs (79' Dorda), Koffi
Gele kaarten: 31' Cools, 35' N'Sakala, 58' Molenberghs
Rode kaart: 88' Godeau
Scheidsrechter: Christof Dierick
Toeschouwers: 20.521

Sporza

westerlo jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...