BeNe League wordt opgeheven na dit seizoen

Drie jaar geleden werd de BeNe League voor vrouwen onder de doopvont gehouden. Een aantal prominenten zagen dat als een testcase voor een grensoverschrijdende competitie in het mannenvoetbal. Eerdere een tegenvaller dan een meevaller. De BeNe League voor vrouwen verdwijnt.Vanaf volgend seizoen hebben BelgiŽ en Nederland terug een eigen 'eerste klasse' voor het vrouwenvoetbal. Deze beslissing komt er nadat de Nederlandse clubs en de Nederlandse voetbalbond niet tot een akkoord kwamen met betrekking tot de clubfinanciering voor deelname de volgende jaren.
Bij de KBVB hadden ze het liever anders gezien. "We betreuren het einde van de BeNe League die een katalysator was voor de professionalisering van de werking van onze clubs", stelt Johan Breugelmans, vertegenwoordiger van de Belgische BeNe League-clubs. "We zijn er wel van overtuigd nu sterk genoeg te staan om in een nog nauwere samenwerking met de KBVB de professionalisering door te zetten in een eigen topcompetitie."


"We maken nu snel werk van een goede nationale topcompetitie. Die is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van top vrouwenvoetbal in BelgiŽ", merkt Paul Allaerts, Executive Director Sports van de KBVB op. "In dat opzicht zijn ook de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2017 en onze kandidatuur voor de organisatie van het EK U17 meisjes belangrijk."


Technisch directeur Vrouwenvoetbal Ives Serneels hoopt dat men snel tot actie overgaat. "We zijn ervan overtuigd nu sterk genoeg te staan om een eigen topcompetitie in te richten en zullen daartoe begin januari alle clubs raadplegen."

VoetbalBelgiŽ

dames rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...