BeNe League wordt opgeheven na dit seizoen

Drie jaar geleden werd de BeNe League voor vrouwen onder de doopvont gehouden. Een aantal prominenten zagen dat als een testcase voor een grensoverschrijdende competitie in het mannenvoetbal. Eerdere een tegenvaller dan een meevaller. De BeNe League voor vrouwen verdwijnt.Vanaf volgend seizoen hebben BelgiŽ en Nederland terug een eigen 'eerste klasse' voor het vrouwenvoetbal. Deze beslissing komt er nadat de Nederlandse clubs en de Nederlandse voetbalbond niet tot een akkoord kwamen met betrekking tot de clubfinanciering voor deelname de volgende jaren.
Bij de KBVB hadden ze het liever anders gezien. "We betreuren het einde van de BeNe League die een katalysator was voor de professionalisering van de werking van onze clubs", stelt Johan Breugelmans, vertegenwoordiger van de Belgische BeNe League-clubs. "We zijn er wel van overtuigd nu sterk genoeg te staan om in een nog nauwere samenwerking met de KBVB de professionalisering door te zetten in een eigen topcompetitie."


"We maken nu snel werk van een goede nationale topcompetitie. Die is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van top vrouwenvoetbal in BelgiŽ", merkt Paul Allaerts, Executive Director Sports van de KBVB op. "In dat opzicht zijn ook de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2017 en onze kandidatuur voor de organisatie van het EK U17 meisjes belangrijk."


Technisch directeur Vrouwenvoetbal Ives Serneels hoopt dat men snel tot actie overgaat. "We zijn ervan overtuigd nu sterk genoeg te staan om een eigen topcompetitie in te richten en zullen daartoe begin januari alle clubs raadplegen."

VoetbalBelgiŽ

dames rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: ďHet doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseindeĒ
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...